Η αστυνομία του Hong Kong σταμάτησε για έλεγχο 45 υπεραυτοκίνητα! [video]

Η αστυνομία του Hong Kong σταμάτησε για έλεγχο 45 υπεραυτοκίνητα! [video]

Οι περαστικοί ανέβασαν φωτογραφίες και βίντεο στα social media από αυτό το ασυνήθιστο θέαμα.

Ένας στόλος από 45 υπεραυτοκίνητα ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία σε κεντρικό δρόμο του Hong Kong, μετά από υποψίες για υπερβολική ταχύτητα και παράνομες επεμβάσεις.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές: «Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων που ταξίδευε στον αυτοκινητόδρομο Island Eastern Corridor αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες. Στη συνέχεια σταμάτησαν για έλεγχο 45 Ι.Χ. στην οδό Gloucester Road έξω από το παλιό αστυνομικό τμήμα Wan Chai».

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 7 το πρωί της Κυριακής με τα πανάκριβα μοντέλα να κλείνουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περαστικοί ανέβασαν φωτογραφίες και βίντεο στα social media από αυτό το ασυνήθιστο θέαμα.

Ανάμεσα στα υπεραυτοκίνητα ήταν αρκετές Ferrari, Lamborghini, McLaren, Porsche, Mercedes-AMG και Audi. Οι έλεγχοι δεν οδήγησαν σε συλλήψεις, όμως ο γερανός της αστυνομίας μάζεψε ένα Nissan GT-R που είχε παράνομες βελτιώσεις ενώ περαιτέρω έλεγχοι ζητήθηκαν για εννέα ακόμα αυτοκίνητα.

Εδώ και αρκετό καιρό, κάτοικοι περιοχών κοντά στον αυτοκινητόδρομο έχουν κάνει παράπονα στις αρχές για τον θόρυβο που προκαλείται από βελτιωμένα υπεραυτοκίνητα σε ώρες κοινής ησυχίας, ιδιαίτερα τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα. Ενδεικτικό είναι πως οι καταγγελίες για παράνομους αγώνες ταχύτητας στο Hong Kong αυξήθηκαν κατά 40% μέσα στο 2020.

[Πηγή: South China Morning Post]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube