Huawei: Ετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Huawei: Ετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το πρώτο αυτοκίνητο της Huawei είναι πιθανό να παρουσιαστεί εντός του 2021!

Η Huawei, κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών, ετοιμάζεται να εισέλθει στο χώρο της αυτοκίνησης με μια γκάμα από ηλεκτρικά μοντέλα που είναι πιθανό να παρουσιαστούν μέσα στο 2021 σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, η Huawei Technologies Co Ltd βρίσκεται σε συζητήσεις με την κρατική Changan Automobile και άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, με στόχο να χρησιμοποιήσει τα εργοστάσιά τους για παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων της. Παράλληλα, εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την εταιρεία BluePark New Energy Technology του BAIC Group για την παραγωγή των οχημάτων, και με την εταιρεία μπαταριών CATL.

Το σχέδιο για επέκταση στον τομέα του αυτοκινήτου έρχεται μετά από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κινεζική φίρμα λόγω κυρώσεων που της υποβλήθηκαν από τις ΗΠΑ του Donald Trump, αναγκάζοντάς την να πουλήσει μέρος του κλάδου τηλεπικοινωνιών.

Παρά την έντονη φημολογία και τις πηγές που επικαλείται το Reuters, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Η Huawei δεν είναι κατασκευαστής αυτοκινήτων. Παρόλα αυτά μέσω του κλάδου ICT (information and communications technology) προσανατολιζόμαστε περισσότερο προς τα αυτοκίνητα και παρέχουμε εξαρτήματα για αυτά, βοηθώντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν καλύτερα οχήματα».

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube