H Toyota αντιτίθεται στη γρήγορη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση

H Toyota αντιτίθεται στη γρήγορη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση

Οι προτάσεις δύο Αμερικάνων γερουσιαστών για γρήγορη απεξάρτηση από τα υγρά καύσιμα φαίνεται πως άγγιξαν ορισμένες ευαίσθητες χορδές της Ιαπωνικής εταιρίας.

Η μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης αποτελεί μία απόφαση τελεσίδικη. Ο χρόνος όμως ο οποίος θα απαιτηθεί για μία τέτοια αλλαγή, σηκώνει πολλή συζήτηση. Πρόσφατα, δύο γερουσιαστές από την πολιτεία της Καλιφόρνια, έθεσαν θέμα στον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden να δρομολογήσει μία καταληκτική ημερομηνία για την απαγόρευση της πώλησης συμβατικών αυτοκινήτων. 

Ενημερωτικά, κάτι ανάλογο έχει ήδη περάσει η Μεγάλη Βρετανία, θέτοντας ένα μάλλον δύσκολο στόχο για το 2030. Αντίστοιχα, πριν από λίγες εβδομάδες έπεσε ως πρόταση και στην Ευρωπαϊκή επιτροπή. Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Reuters, η Toyota αποφάσισε να σηκώσει το γάντι, στην περίπτωση των Αμερικανών. 

Ο Robert Wimmer, διευθυντής στον τομέα Energy & Environmental Research της Ιαπωνικής εταιρίας έσπευσε να τονίσει πως ζητήματα με τις υποδομές ανεφοδιασμού, τη διαθεσιμότητα των συσσωρευτών, την αποδοχή των καταναλωτών προς τη νέα αυτή τεχνολογία και το αυξημένο κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αποτελούν προβλήματα που θέλουν χρόνο για να επιλυθούν. 

Φυσικά, υπάρχουν ήδη εταιρίες, όπως η Honda και η ΜΙΝΙ, που έχουν ανακοινώσει πως θα σταματήσουν την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης μέχρι το έτος 2030. Αντίστοιχα και κατασκευαστές όπως η Tesla και η Volkswagen ευαγγελίζονται μία ταχεία μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Για όλους αυτούς όμως, ένα μεγάλο ζήτημα είναι αυτό της παροχής πρώτων υλών για τους συσσωρευτές. Όπως φαίνεται, κάποιοι έχουν ήδη κάνει τις κινήσεις τους για να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη επάρκεια στο μέλλον, ενώ άλλοι όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις για το όλο θέμα. Τουλάχιστον για τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube