H Renault δεν θα εξελίξει επόμενη γενιά ντίζελ κινητήρων

H Renault δεν θα εξελίξει επόμενη γενιά ντίζελ κινητήρων

Η γαλλική εταιρία αποφάσισε να ρίξει το βάρος στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης. Παρόλα αυτά, θα προχωρήσει σε μία σειρά βελτιώσεις της υπάρχουσας γενιάς συνόλων dCi, με στόχο την περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων.

Για την τεχνογνωσία των Γάλλων επάνω στους πετρελαιοκινητήρες, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Όπως φαίνεται όμως, όλα τα πράγματα έχουν κάπου ένα τέλος. Και αυτό ακριβώς το τέλος ήρθε να επιβεβαιώσει, με τον πιο επίσημο τρόπο, ο CEO της Renault, Luca de Meo.

Σύμφωνα με δήλωση του ιδίου, η εταιρία δεν πρόκειται να εξελίξει επόμενη γενιά κινητήρων πετρελαίου. Αντιθέτως, θα επενδύσει επάνω σε νέες τεχνολογίες κίνησης. Η κίνηση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί κεραυνός εν αιθρία, αφού πολλοί κατασκευαστές έχουν ήδη λάβει τις σχετικές αποφάσεις. Κάτι το dieselgate, κάτι η κοστοβόρα αλλά αναπόφευκτη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να εγκαταλείψει κανείς το πετρέλαιο. 

Παρόλα αυτά, η υπάρχουσα γενιά κινητήρων dCi θα συνεχίσει να παράγεται και μάλιστα θα αναβαθμιστεί και με νέα συστήματα περιορισμού των εκπομπών ρύπων. Ο de Meo, ωστόσο, δεν εξήγησε τι σημαίνει αυτό. Τα πρότυπα Euro 6D που ήδη πληρούνται είναι ιδιαίτερα αυστηρά και θα ισχύουν έως το 2025. Μία αναβάθμιση θα σημάνει πως μπορούμε να υπολογίζουμε και στο Euro 7; Εάν ναι, τότε θα μπορεί να υπάρξει μία σημαντική παράταση ζωής για τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της Renault. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube