H Formula 1 στη μάχη κατά του κορονοϊού

H Formula 1 στη μάχη κατά του κορονοϊού

Επτά ομάδες προθυμοποιήθηκαν να κατασκευάσουν νοσοκομειακούς αναπνευστήρες.

Με το πρωτάθλημα της F1 να είναι αμφίβολο πότε θα ξεκινήσει αλλά και πόσους αγώνες θα μετρήσει, πολλές από τις ομάδες θέτουν την κορυφαία τους τεχνολογία στη διάθεση της μάχης κατά του κορονοϊού. 

Σχετικά με την τύχη του πρωταθλήματος ο CEO της Formula 1, Chase Carey, ξεκαθάρισε πως σε συνεργασία με τους διοργανωτές των αγώνων η Liberty Media παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με σκοπό να είναι πανέτοιμη να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα του 2020 όταν οι συνθήκες θα το επιτρέπουν.

«Ευελπιστούμε να ξεκινήσει η σεζόν κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, με ένα διαφοροποιημένο καλαντάρι 15-18 αγώνων», ξεκαθάρισε σε γραπτή δήλωσή του ο Carey, προσθέτοντας πως η σεζόν θα επεκταθεί πέραν της 29ης Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία με βάση το αρχικό πρόγραμμα της σεζόν επρόκειτο να διεξαχθεί το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

Με την πανδημία λοιπόν να μαίνεται, Mercedes, McLaren, Red Bull, Racing Point, Haas, Renault και Williams, έθεσαν τα υψηλής τεχνολογίας εργαστήρια και εγκαταστάσεις τους στην υπηρεσία των αρχών και προσφέρθηκαν να κατασκευάσουν νοσοκομειακούς αναπνευστήρες. Την πρόθεσή τους μάλιστα γνωστοποίησαν στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, καθώς οι ομάδες έχουν την έδρα τους στη Βρετανία.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube