Γιατί ο στρατός της Κίνας απαγορεύει την είσοδο των Tesla στις εγκαταστάσεις του;

Γιατί ο στρατός της Κίνας απαγορεύει την είσοδο των Tesla στις εγκαταστάσεις του;

Ειδικές οδηγίες για στάθμευση των Tesla έξω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις εξέδωσαν οι αρχές της Κίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρευσαν στο διαδίκτυο, ο στρατός της Κίνας απαγόρευσε σε οχήματα της Tesla να εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του, λόγω των καμερών που έχουν στο αμάξωμα.

Οι οδηγίες του στρατού που εκδόθηκαν μέσα στην εβδομάδα αναφέρουν πως οι ιδιοκτήτες Tesla θα πρέπει να παρκάρουν τα οχήματά τους έξω από τις εγκαταστάσεις, καθώς ανησυχούν πως η αμερικανική φίρμα μπορεί να συλλέγει δεδομένα τα οποία καταγράφουν οι κάμερες. Αντίστοιχοι περιορισμοί ισχύουν και για ιδιοκτήτες Tesla που δουλεύουν σε κρατικές υπηρεσίες, καθώς η Κίνα φοβάται το ενδεχόμενο διαρροών και κατασκοπείας.

Τα μοντέλα της Tesla έχουν πληθώρα αισθητήρων και καμερών στο εξωτερικό τους που ελέγχουν τον περιβάλλοντα χώρο υποστηρίζοντας τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Τα Tesla Model 3 και Model Y έχουν μια επιπλέον κάμερα στον εσωτερικό καθρέφτη που καταγράφει το εσωτερικό μόνο όταν ο ιδιοκτήτης συμμετέχει σε δοκιμαστική λειτουργία αυτόνομης οδήγησης έτσι ώστε να ελέγχεται το αν έχει την προσοχή του στο δρόμο.

Η Tesla ισχυρίζεται πως κανένα από τα μοντέλα της που έχουν πουληθεί στην Κίνα δεν έχει ενεργοποιημένη τη συγκεκριμένη κάμερα, όμως οι αρχές της Κίνας ανησυχούν πως κάτι τέτοιο μπορεί να μην ισχύει με αποτέλεσμα να θέτονται σε κίνδυνο ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τοποθεσίες. Η απόφαση για περιορισμούς στη στάθμευση των συγκεκριμένων οχημάτων πάρθηκε μετά από σχετική έρευνα των Κινέζων στα οχήματα, λαμβάνοντας υπόψη τις σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

[Πηγή: BloombergWall Street Journal μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube