Γερμανία: Bonus €6.000 για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων 

Γερμανία: Bonus €6.000 για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων 

Οι εξαγγελίες της γερμανικής κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά και ισχύουν για τα EV με αρχική τιμή μέχρι €40.000.

Μετά από διαπραγματεύσεις 21 ωρών μέσα σε δύο ημέρες τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο συμφώνησαν την Τετάρτη το βράδυ σε ένα πακέτο μέτρων ανάκαμψης της οικονομίας ύψους € 130 δισ. για τα έτη 2020-2021. Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της ύφεσης, στην οποία έχει περιέλθει η γερμανική οικονομία λόγω των μέτρων που ελήφθησαν κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, οι Σοσιαλδημοκράτες κατάφεραν να αποτρέψουν τα σχέδια των Χριστιανοδημοκρατών για πριμοδότηση της αγοράς αυτοκινήτων όλων των τύπων. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε βασική έκπτωση της τάξης των € 2.500 για κάθε αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, η οποία που θα προσαυξανόταν κατά € 500 για τα αυτοκίνητα με χαμηλούς ρύπους. 

Αντί αυτού τώρα η κυβέρνηση επικεντρώθηκε μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μάλιστα σε αυτά που η αρχική τους τιμή είναι κάτω από τις € 40.000, αφήνοντας μάλιστα έξω (προς το παρόν) από το πρόγραμμα πριμοδότησης τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Αν τελικά ισχύσει αυτό, τότε κερδισμένοι βγαίνουν συγκεκριμένοι κατασκευαστές με αυτούς που ανήκουν στην premium κατηγορία να μην επωφελούνται των μέτρων. 

Να θυμίσουμε ότι αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου αναμένονται οι εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για τα κίνητρα που θα ισχύσουν για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σκούτερ αλλά και ποδηλάτων. Οι εξαγγελίες θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube