Elon Musk: Κέρδισε $1 δισ. από την επένδυση που έκανε στο bitcoin

Elon Musk: Κέρδισε $1 δισ. από την επένδυση που έκανε στο bitcoin

Η Tesla προβλέπεται να αποκομίσει περισσότερα κέρδη από όσα της εξασφάλισαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων το 2020!

H Τesla αποκάλυψε πρόσφατα ότι προχώρησε στην αγορά bitcoin αξίας $1,5 δισ. Σύμφωνα με την τρελή πορεία που ακολουθεί τον τελευταίο καιρό η αξία των κρυπτονομισμάτων, αναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη του Elon Musk μπορεί να φτάσουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ακόμη και στα $1 δισ. 

H Tesla δεν έχει ανακοινώσει ούτε πότε ακριβώς προχώρησε στην αγορά των bitcoins, ούτε σε ποια τιμή τα αγόρασε. Ωστόσο, στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε ένα άνευ προηγουμένου ράλι. Η αγοραία αξία του ξεπέρασε το $1 τρισ. για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε από τα $34.793,45 την 31η Ιανουαρίου σε $57.487,03 στις 20 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 65%, η οποία εκτιμάται πως εκτίναξε τα κέρδη από την επένδυση του $1,5 δισ. της Tesla σε περίπου 975 εκατομμύρια δολάρια. 

Αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι πολύ πιθανό το παράδειγμα της Tesla να ακολουθήσουν και άλλοι ισχυροί παράγοντες της αγοράς. 

Πάντως ο ίδιος ο Elon Musk, παρά τα κέρδη που φαίνεται να αποκομίζει, δηλώνει ότι το bitcoin είναι «μια ανόητη μορφή ρευστότητας». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube