Elon Musk: Δεν είμαστε κατάσκοποι!

Elon Musk: Δεν είμαστε κατάσκοποι!

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla πήρε θέση αναφορικά με το θέμα που προέκυψε περί κατασκοπείας των οχημάτων της αμερικανικής φίρμας στην Κίνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρχές στην Κίνα απαγόρευσαν την είσοδο μοντέλων της Tesla σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, με τη δικαιολογία, ότι είναι ύποπτα για κατασκοπεία καθώς μπορούν να συλλέξουν ευαίσθητα δεδομένα με τις κάμερες που διαθέτουν. 

Ο Elon Musk, προφανώς άκουσε τις συμβουλές του στενού του κύκλου που τον προέτρεπαν να πάρει θέση προκειμένου να βάλει τέλος στις φήμες (δεν είναι εποχή άλλωστε να παίζει κανείς με την εμπορική του σταδιοδρομία στην Κίνα), τοποθετήθηκε στο ετήσιο κινέζικο φόρουμ ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

tesla jj

«Υπάρχει ανεπτυγμένο ένα πολύ ισχυρό κίνητρο περί εμπιστευτικότητας σε όλους εμάς στην Tesla. Εάν υπήρχε ποτέ περίπτωση τα αυτοκίνητα μας να κατασκόπευαν είτε στην Κίνα είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, προσωπικά, θα εγκατέλειπα την εταιρεία» δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «και στις ΗΠΑ ήθελαν να κλείσουν το TikTok γιατί πίστευαν ότι η κινέζικη εφαρμογή χρησιμοποιείται για κατασκοπεία και αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ευτυχώς δε συνέβη. Ας είμαστε σοβαροί λοιπόν και ας κρατήσουμε μόνο τα θετικά διδάγματα από αυτές τις περιπτώσεις.» 

Τώρα, εάν η κινεζική κυβέρνηση πείστηκε από τα λεγόμενα του, θα φανεί με την πάροδο του χρόνου και τη στάση την οποία θα κρατήσει απέναντι στην Tesla.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube