Το DRIVE ψηφίζει για το World Car Of The Year

Το DRIVE ψηφίζει για το World Car Of The Year

Από φέτος το DRIVE ψηφίζει για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Η λίστα των υποψήφιων αυτοκινήτων ανακοινώνεται στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Τα World Car Awards, όπως επισήμως λέγεται ο θεσμός είναι ένα πρόγραμμα που ιδρύθηκε και οργανώνεται από δημοσιογράφους. Και φέτος μπαίνει στην 15η χρονιά του. «Τρέχει» κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο: Στην Ασία, στην Ευρώπη και στην Β. Αμερική. Για 6η συνεχόμενη χρονιά, το WCOTY αναγνωρίζεται από τον ανεξάρτητο παγκόσμιο οργανισμό Prime Research ως το No1 πρόγραμμα βραβείων που αφορούν στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Πρόκειται για τα Oscar του αυτοκινήτου. Εκτός από ΤΟ αυτοκίνητο της χρονιάς, το συνολικά κορυφαίο, βραβεύονται τα καλύτερα σε επιμέρους κατηγορίες, όπως το καλύτερο πόλης, το καλύτερο σπορ, το καλύτερο πολυτελές, το καλύτερο «πράσινο».

Το πρόγραμμα ακολουθεί δύο παράλληλες διαδρομές: Η μία οδηγεί στη βράβευση των καλύτερων αυτοκινήτων του πλανήτη, η άλλη είναι μια φιλοσοφική αλλά και τεχνολογική αναζήτηση στην αυτοκίνηση του μέλλοντος. Η αποτύπωση αλλά και η δημιουργία τάσεων.

Η δομή του οργανισμού και η διαδικασία της ψηφοφορίας εξασφαλίζει το αδιάβλητο του αποτελέσματος, σφραγίζοντας κάθε χαραμάδα αμφιβολίας. Το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς πήρε πέρσι το Volvo XC60. Το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς αναδεικνύεται από την ψηφοφορία κάθε κριτή με ξεχωριστή βαθμολογία σε αρκετούς διαφορετικούς τομείς που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία, τη σχεδίαση, το οικολογικό του αποτύπωμα, την ασφάλεια, τις επιδόσεις, το… συναίσθημα αλλά και τη σημαντικότητα του μοντέλου για την αγορά. Αυτή η λεπτομερής αποτύπωση μας αρέσει και μας εκφράζει. Η ανάλυση σε βάθος και η τεκμηρίωση βήμα βήμα είναι η μέθοδος που χαρακτηρίζει το DRIVE και το AUTOCAR, και όχι οι αόριστες γενικεύσεις.

Ο αριθμός των κριτών από κάθε χώρα και κάθε ήπειρο αντιπροσωπεύει το μέγεθος της αγοράς. Φέτος προστέθηκαν 11 νέοι εκλέκτορες ώστε ο συνολικός αριθμός να φτάσει τους 83. Μία από τις θέσεις που δημιουργήθηκαν, ήταν αυτή που πήρε το DRIVE.

Είναι στο DNA μας να μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο, να μη μένουμε σταθεροί. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε, να ενισχύουμε τη θέση και το ρόλο μας στο χώρο του Τύπου και στην αγορά του αυτοκινήτου. Η ένταξη στο World Car of The Year εδραιώνει το DRIVE ως έναν οργανισμό του οποίου η γνώμη αναγνωρίζεται ως σημαντική και αξιόπιστη διεθνώς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube