Δείτε τη νέα Porsche 911 GT3 RS να κάνει 6' 56" 4 στο Nürburgring [on board video]

Δείτε τη νέα Porsche 911 GT3 RS να κάνει 6' 56" 4 στο Nürburgring [on board video]

Απίστευτο: Η ανανεωμένη Porsche 911 GT3 RS κατέβασε το χρόνο της κατά 24 δευτερόλεπτα.

Την περασμένη Δευτέρα είχαν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά φήμες που ήθελαν την Porsche 911 GT3 RS να κάνει έναν άκρως εντυπωσιακό χρόνο στο Nürburgring.

Το φημολογούμενο 6’ 56” είναι επίδοση πολύ πιο κοντά σε αυτή της 911 GT2 RS η οποία κατέχει και το απόλυτο ρεκόρ των αυτοκινήτων παραγωγής, παρά στο χρόνο της προ facelift GT3 RS. Και όλα αυτά ενώ δεν πάει και πάρα πολύς καιρός από τότε που η Porsche είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για τα ρεκόρ στο Nurburgring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φοιτήσαμε στο Porsche Sport Driving School με Porsche 911 GT3 RS

Τελικά ο χρόνος ήταν 6’ 56” 4 και οδηγός ο εργοστασιακός Kevin Estre, με εμπειρία στους αγώνες GT. Η επίδοσή του βελτιώνει το ρεκόρ της προηγούμενης 911 GT3 RS κατά 24”. Εκτός από τον Estre, το αυτοκίνητο οδήγησε ο Lars Kern, εξελικτής της Porsche. Το πρόγραμμα περιελάμβανε από 4 γύρους για κάθε οδηγό στην Πράσινη Κόλαση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Porsche 911 GT2 RS

Η Porsche ανακοίνωσε ότι ο γύρος επετεύχθη υπό ιδανικές συνθήκες. Ξεκίνησε στις 11:40, λίγο πριν το μεσημέρι, με 18 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα και 14 στην ατμόσφαιρα. Ο Estre δήλωσε ενθουσιασμένος με την GT3 RS, δηλώνοντας ότι στα γρήγορα κομμάτια και στα απαιτητικά φρεναρίσματα ελάχιστα διαφέρει από την αγωνιστική GT3 R την οποία οδηγεί. Προφανώς, κατά δήλωση της Porsche, το αυτοκίνητο ήταν σε απολύτως «εκθεσιακή» μορφή, ακριβώς όπως πωλείται, χωρίς την παραμικρή βελτίωση. Εννοείται με τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης, δηλαδή τα ειδικά εξελιγμένα Michelin Pilot Sport Cup 2, ειδικά εξελιγμένα για την 911 GT3 RS.  

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube