Chevrolet Volt: To οδήγησε ο Ομπάμα

Chevrolet Volt: To οδήγησε ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, οδήγησε για πρώτη φορά  τo ηλεκτρικό όχημα Chevrolet Volt κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο εργοστάσιο μπαταριών Compact Power στο Holland, Mich., U.S. Η LG Chem, μητρική εταιρία της Compact Power, κατασκευάζει τις κυψέλες για το Volt, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται στα τέλη της φετινής χρονιάς σε επιλεγμένες Αμερικανικές αγορές.
Το Volt έχει αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα και χρησιμοποιεί συνεχώς ηλεκτροκίνηση. Για τα πρώτα 60 χιλιόμετρα, το Volt κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια αποθηκευμένη στη μπαταρία ιόντων λιθίου 16-kWh χωρίς να καταναλώνει καύσιμο ή να εκπέμπει ρύπους. Όταν η ενέργεια της μπαταρίας πέσει σε χαμηλά επίπεδα, ένα κινητήρας-γεννήτρια τίθεται άμεσα σε λειτουργία, παρατείνοντας την αυτονομία του Volt σε κάτι λιγότερο από 500 χιλιόμετρα, με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου.
Η μονάδα της μπαταρίας του Volt θα κατασκευάζεται στο Brownstown Township, Mich., και θα μεταφέρεται στο Εργοστάσιο Συναρμολόγησης του Hamtramck στο Ντιτρόιτ για να τοποθετείται στο Volt. Η Chevrolet έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι Αμερικανοί πελάτες θα επωφελούνται από μία στάνταρ εγγύηση οκτώ ετών / 100.000 μιλίων (160.000 χλμ.) για τη μπαταρία του Volt.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube