BMW: Δε θα σταματήσουμε την εξέλιξη των θερμικών κινητήρων

BMW: Δε θα σταματήσουμε την εξέλιξη των θερμικών κινητήρων

Η BMW, δεν προτίθεται να σταματήσει την εξέλιξη των θερμικών κινητήρων της σύμφωνα με τα λεγόμενα του ισχυρού άνδρα της εταιρείας, Oliver Zipse.

Σε αντίθεση με τις Audi και Mercedes-Benz, η BMW, δεν «παραιτείται» από την εξέλιξη των θερμικών κινητήρων. Τουλάχιστον για μερικά χρόνια ακόμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της βαυαρικής φίρμας, Oliver Zipse, «η ζήτηση για αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες θα παραμείνει ισχυρή και τα επόμενα χρόνια». Χαράς ευαγγέλια λοιπόν, για τους απανταχού petrolheads αυτού του πλανήτη!  

Οι δηλώσεις του Zipse έρχονται λίγες μόλις ημέρες μετά τις αντίστοιχες του ομολόγου του στην Audi, Markus Duesmann, o οποίος έκανε γνωστό ότι η Audi, δε θα προχωρήσει στην εξέλιξη νέων θερμικών κινητήρων και θα προσπαθήσει να κρατήσει στο προσκήνιο τους υπάρχοντες της γκάμας της για όσο διάστημα ακόμα της το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Duesmann, «το κόστος εξέλιξης και οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων καθιστούν ένα τέτοιο εγχείρημα πολύ δύσκολο στην υλοποίηση του». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του CEO της Mercedes-Benz, Markus Schafer, στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt: «Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων μας, είναι στην ηλεκτροκίνηση».

m3

Οι δηλώσεις του Zipse, δεν αναιρούν το γεγονός ότι η BMW δε θα ρίξει και αυτή το βάρος της στην εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Η «παλέτα» των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της BMW εμπλουτίζεται συνεχώς, με το λανσάρισμα νέων μοντέλων (προ ολίγων ημερών παρουσιάστηκε και η BMW i4). Επιπλέον, η θυγατρική της εταιρείας, η MINI, γνωστοποίησε πως μέχρι το 2030 όλα τα μοντέλα της θα μπαίνουν στην πρίζα. 

Αυτό που ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ο Zipse είναι, πως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ακόμα ζήτηση τόσο στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά κυρίως σε πολλές διεθνείς αγορές, γεγονός που δεν επιτρέπει στην BMW να απέχει από το παιχνίδι. Απλώς, θα το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβαδίζει και με τους αυστηρούς κανόνες εκπομπών ρύπων. Δηλαδή, με hybrid εκδόσεις που θα ικανοποιούν... τους πάντες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube