Αυτό είναι το σλοβάκικο αυτοκίνητο που μπορεί να πετάξει [video]

Αυτό είναι το σλοβάκικο αυτοκίνητο που μπορεί να πετάξει [video]

Από δοκιμές περνάει το πρωτότυπο Aeromobil 2.5.

Η Aeromobil ασχολείται από το 1990 με το πρότζεκτ «ιπτάμενο αυτοκίνητο» και αυτή την περίοδο βρίσκεται πολύ κοντά στο να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Το εικονιζόμενο μοντέλο είναι το 2.5 και αποτελεί το πρωτότυπο του 3.0. Σύμφωνα με τους Σλοβάκους, το 3.0 (που βλέπεται στο φωτογραφικό άλμπουμ) θα είναι αρκετά στιλάτο, άνετο για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη και θα συνδυάζει άριστα τους δύο κόσμους, μιας και θα διαθέτει επιδόσεις σπορ μοντέλου και την «ελευθερία» του να πετάξετε.

Το πρωτότυπο 2.5 διαθέτει ατσάλινο πλαίσιο και ανθρακονημάτινο αμάξωμα που κρατάνε το βάρος στα 450 kg. Το μήκος του είναι 6 m και το πλάτος με κλειστά και ανοιχτά φτερά είναι 1,6 και 8,2 m αντίστοιχα.

Ο κινητήρας 912 της Rotax χαρίζει καλές επιδόσεις με την τελική ταχύτητα δρόμου να είναι λίγο πάνω από τα 160 km/h και την αυτονομία καυσίμου να κυμαίνεται κοντά στα 500 km (7,5 lt/100 km μέση κατάναλωση). Σαν «αεροπλάνο» όμως, διαθέτει τελική ταχύτητα πάνω από 200 km/h, ενώ η μικρότερη ταχύτητα πτήσης είναι τα 60 km/h. Για να απογειωθεί χρειάζεται ταχύτητα 130 km/h και καταναλώνει 15 lt καυσίμου για κάθε ώρα πτήσης, με την εμβέλεια του να φτάνει τα 700 km.

[Πηγή Aeromobil]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube