Audi: Σταματά την εξέλιξη νέων θερμικών μοτέρ

Audi: Σταματά την εξέλιξη νέων θερμικών μοτέρ

Η Audi επικεντρώνεται σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης για το μέλλον.

Ο CEO της Audi, Markus Duesmann, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung πως τα οφέλη από την εξέλιξη νέων θερμικών μοτέρ δεν δικαιολογούν πλέον το κόστος εξέλιξής τους, με την εταιρεία να αφιερώνει όλες τις δυνάμεις της σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως η Audi θα εγκαταλείψει τη θερμική της γκάμα. Η γερμανική φίρμα θα συνεχίσει να εξελίσσει τους υπάρχοντες κινητήρες της ώστε να πληρούν τις ολοένα κα αυστηρότερους περιορισμούς ρύπων - για όσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό - αλλά δεν θα σχεδιάσει εντελώς νέους. 

Όπως φήλωσε ο Markus Duesmann, οι προδιαγραφές Euro 7 είναι τεχνικά μια τεράστια πρόκληση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με πολύ μικρό όφελος για το περιβάλλον, φέρνοντας υπερβολικούς περιορισμούς για τα θερμικά μοτέρ. Ακόμα όμως και όταν σημάνει το τέλος για τα θερμικά μοτέρ στην αγορά της Ευρώπης, η Audi μπορεί να συνεχίσει να τους διαθέτει σε άλλες αγορές όπου δεν θα ισχύουν οι τόσο αυστηροί περιορισμοί.

Σε μια παρόμοια δήλωση προέβη ο CEO της Mercedes-Benz, Markus Shafer σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, όπου παραδέχθηκε πως η εταιρεία σταματά την εξέλιξη νέων θερμικών μοτέρ κατευθύνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι των επενδύσεων στην ηλεκτροκίνηση.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube