Ανάκληση Mazda MX-30 στην Ευρώπη

Ανάκληση Mazda MX-30 στην Ευρώπη

Η ανάκληση αφορά 11.774 μονάδες του Mazda MX-30 που πουλήθηκαν στην αγορά της Ευρώπης.

Η Mazda ανακοίνωσε την ανάκληση 11.774 μονάδων του ηλεκτρικού MX-30 στην Ευρώπη, για αναβάθμιση του λογισμικού που θα διορθώσει δύο πιθανά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, τα φώτα φρένων μπορεί να ανάψουν όταν το αυτοκίνητο κινείται με την όπισθεν, ακόμα και αν ο οδηγός δεν πατήσει το πεντάλ του φρένου.

Ένα ακόμη πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στα 11.261 από τα 11.774 αυτοκίνητα που ανακαλούνται, είναι η δυσλειτουργία του συστήματος Motor Hill Assist (MHA). Πιο συγκεκριμένα, όταν το όχημα περνά από μια ολισθηρή επιφάνεια (πχ πάγος) σε μια επιφάνεια με αυξημένη πρόσφυση και ο οδηγός πατήσει το φρένο, το σύστημα ίσως μπερδευτεί και ξεκινήσει το όχημα με το που ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το πεντάλ του φρένου. Βέβαια όπως συμβαίνει και κάτα την εκκίνηση σε ανηφόρα, όταν ο οδηγός πατήσει παρατεταμένα το φρένο το σύστημα απενεργοποιείται.

Το πρώτο πρόβλημα μπορεί να προκύψει σε οχήματα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής μεταξύ 19/5 και 17/11 του 2020. Το δεύτερο αφορά οχήματα που παρήχθησαν μεταξύ 19/5 και 4/12 του 2020.

Οι ιδιοκτήτες των 11.774 αυτοκινήτων θα ενημερωθούν από την Mazda ώστε να επισκεφθούν μια κοντινή αντιπροσωπεία και να γίνει η αναβάθμιση λογισμικού, μια διαδικασία που θα διαρκέσει 20 λεπτά.

[Πηγή: kfz-betrieb]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube