Αλλαγή στην ηγεσία της Honda ελέω... ηλεκτροκίνησης

Αλλαγή στην ηγεσία της Honda ελέω... ηλεκτροκίνησης

Όταν μια εταιρεία σαν την Honda προχωρά σε αιφνίδια αντικατάσταση του CEO της ελέω ηλεκτροκίνησης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ξεκάθαρα... στην πρίζα.

Η Honda Motor Co, έκανε γνωστό ότι ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Takahiro Hachigo, θα παραιτηθεί και θα αντικατασταθεί την 1η Απριλίου, από τον Toshihiro Mibe, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας.

Ο Mibe, 59 ετών, βρίσκεται στην οικογένεια της Honda από το 1987 και συνεργάστηκε στενά, επί σειρά ετών, με τον Hachigo φέροντας εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στους κόλπους της εταιρείας. «Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο πιθανών συμμαχιών ή και άλλων δράσεων, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο Mibe σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας μάλιστα ότι ο μετασχηματισμός της εταιρείας θα προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ο Mibe, είχε εκφράσει κατά καιρούς πως ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον της Honda καθώς βλέπει το παιχνίδι του ηλεκτρισμού να χοντραίνει και εταιρείες όπως η Apple και η Amazon να ετοιμάζονται κι’ αυτές να μπουν στα χωράφια των αυτοκινητοβιομηχανιών.

«Οφείλουμε να κοιτάξουμε το μέλλον και να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση», δήλωσε ο πρώην πλέον CEO της Honda, Takahiro Hachigo, ο οποίος θα παραμείνει μέλος του ΔΣ, αποδίδοντας τα εύσημα στο Mibe για τις γνώσεις και τη φιλοσοφία που θα περάσει στη Honda της νέας εποχής. Μάλιστα, χαρακτήρισε την επιλογή ως την καλύτερη που θα μπορούσε να πάρει η ιαπωνική εταιρεία. 

mibe

Την αλλαγή στην ηγεσία της Honda, είδε με πολύ καλό μάτι και η αγορά. Αναλυτές και οικονομικοί κύκλοι, κρίνουν πως ο Mibe, είναι έξυπνος, γνώστης των νέων τεχνολογιών και οραματιστής. Η καλύτερη δηλαδή επιλογή για μια εταιρεία που θέλει να προλάβει το τρένο της ηλεκτροκίνησης.

Ο Mibe, θα ρίξει το βάρος του στη δημιουργία νέων ηλεκτρικών οχημάτων (θυμίζουμε πρόσφατα η Honda κυκλοφόρησε το πρώτος της ηλεκτρικό, το Honda e), plug-in hybrid αλλά ηλεκτρικών μοντέλων με κυψέλες καυσίμου. Στόχος του, είναι τα 2/3 των πωλήσεων της Honda έως το 2030 να είναι πράσινα αυτοκίνητα.

Ας ελπίσουμε, πως δε θα χαθούν εντελώς από το χάρτη οι κορυφαίοι θερμικοί κινητήρες του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube