Γερμανία: Πακέτο € 5 δισ. για τη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας

Γερμανία: Πακέτο € 5 δισ. για τη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας

Αντιδράσεις για την πριμοδότηση αγοράς και συμβατικών αυτοκινήτων. 

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει πλήξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, η Γερμανία είναι έτοιμη να ανακοινώσει ένα πάκετο ύψους € 5 δισ. για την στήριξη του κλάδου. Το ποσό αυτό εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πακέτο ύψους € 80 δισ. με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει καίριους τομείς της οικονομίας της.

Η ενίσχυση της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει να κάνει με την πριμοδότηση αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων, δίχως όμως να διαχωρίζει αυτά με συμβατικό κινητήρα από τα ηλεκτρικά ή τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά.

Έτσι υπάρχουν αντιδράσεις από πλευράς του SPD με τον Norbert Walter-Borjans να δηλώνει πως είναι είναι λάθος η παροχή κινήτρων για αγορά συμβατικων αυτοκινήτων. Τα κίνητρα, δήλωσε, πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά για την αγορά αυτοκινήτων με εναλλακτικούς κινητήρες. 

Το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν τα μέτρα θα ανακοινωθεί επισήμως αύριο, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχει μια βασική έκπτωση της τάξης των € 2.500 για κάθε αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, έκπτωση που θα προσαυξάνεται κατά € 500 αν επιλεγεί αυτοκίνητο με χαμηλούς ρύπους. 

Να σημειώσουμε πως οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα στη Γερμανία σημείωσαν την χαμηλότερη επίδοση από το 1991.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube