O κυβερνητικός εκπρόσωπος βάζει τέλος στα σενάρια για διόδια στην Αθήνα

O κυβερνητικός εκπρόσωπος βάζει τέλος στα σενάρια για διόδια στην Αθήνα

Με ένα κατηγορηματικό «όχι», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδειασε επί της ουσίας τον υπουργό Μεταφορών, όσον αφορά τα σενάρια επιβολής διοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Κατηγορηματικό «όχι» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, στα σενάρια για διόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σήμερα, «άδειασε» επί της ουσίας τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είχε πει πως υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις για επιβολή διοδίων σε όσους θέλουν να μπουν στον κέντρο της πρωτεύουσας. 

Ο κ. Οικονόμου με ένα ξερό «όχι» έβαλε τέλος στα σενάρια αλλά και στην θύελλα που ξεσήκωσε η τοποθέτηση του υπουργού Μεταφορών. 

Αναφερόμενος στον Δακτύλιο, η εφαρμογή του οποίου θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, σημείωσε πως όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στο δακτύλιο εναλλάξ σύμφωνα με το καθεστώς μονά-ζυγά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους. 

Να θυμίσουμε πως από το μέτρο εξαιρούνται τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου (άρα εξαιρούνται οι μετατροπές που γίνονται εκ των υστέρων) και τα Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2/km.

Παράλληλα, έχει τονιστεί πως θα πέσει «ψαλίδι» στη κατ' εξαίρεση χορήγηση αδειών εισόδου στον Δακτύλιο, οι οποίες θα κοπούν σχεδόν κατά 50%.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες μειωμένες κάρτες δακτυλίου αναμένεται να λάβουν φέτος, βουλευτές, ευρωβουλευτές, κόμματα, γιατροί, δημοσιογράφοι, κτλ. Για παράδειγμα λιγότερες κάρτες δακτυλίου θα λάβουν οι βουλευτές, οι οποίοι μέχρι σήμερα δικαιούνταν 8 άδειες για τα γραφεία και τους συνεργάτες τους και θα πάρουν 2. Επιπλέον εξαιρούνται ΑΜΕΑ, δικαστές με έδρα στο κέντρο της πόλης κ.α.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube