Honda: Ηλεκτρικά μοτοκρός και σκούτερ

Honda: Ηλεκτρικά μοτοκρός και σκούτερ

Με την ευκαιρία του Tokyo Motorcycle Show, η Honda παρουσίασε την ηλεκτρική έκδοση της μοτοκρός CRF450 και ενός σκούτερ με αφαιρούμενη μπαταρία.

Η Honda το είχε ανακοινώσει από το Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη: Όλα τα μοντέλα της θα εξηλεκτρισθούν μέχρι το 2025. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής εφαρμόζει τώρα την πολιτική μηδενικών εκπομπών και στα δίκυκλα. Στο Tokyo Motorcycle Show, γνωστό και ως nirin-matsuri, αποκάλυψε τα πρωτότυπα μιας μοτοσικλέτας μοτοκρός και ενός ηλεκτρικού αστικού σκούτερ.

Το μοτοσικλέτα παντός εδάφους είναι ουσιαστικά μια ηλεκτροκίνητη Honda CRF450. Μια «CR Electric» που χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο, τις ίδιες αναρτήσεις και τα λάστιχα Showa με τη θερμική αντίστοιχή της. Μόνο η μονάδα του μικρού ηλεκτρομοτέρ που το προμηθεύει η Mugen τη διαφοροποιεί. Η Honda δεν έδωσε τεχνικά στοιχεία.

Honda CR Electric

Η Honda παρουσίασε επίσης το αστικό σκούτερ της, το Benly, του οποίου το θερμικό μπλοκ των 110 cc έδωσε τη θέση του σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό με την παρουσία μιας αφαιρούμενης μπαταρίας, όπως συμβαίνει και με το Maxx-scooter PCX.

honda

Επομένως, η μπαταρία μπορεί να αντικαθίσταται/ανταλλάσσεται γρήγορα, ιδιαίτερα βολικά για επαγγελματική χρήση από ντελιβεράδες και εταιρείες κούριερ, εκμηδενίζοντας το χρόνο ακινητοποίησης για επαναφόρτιση.

Honda Benly Electric

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube