Δείτε καρέ-καρέ το ατύχημα του Grosjean σε ψηφιακή αναπαράσταση [video]

Δείτε καρέ-καρέ το ατύχημα του Grosjean σε ψηφιακή αναπαράσταση [video]

Μια ψηφιακή απεικόνιση δείχνει το φοβερό ατύχημα του Romain Grosjean και πώς το σύστημα Halo του έσωσε τη ζωή.

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από το φοβερό ατύχημα του Romain Grosjean στο GP του Μπαχρέιν που παρολίγο να κοστίσει τη ζωή στον Γάλλο οδηγό της Formula1.

Πρόσφατα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus προβλήθηκε ένα βίντεο (computer-animated) που αναπαριστά καρέ-καρέ το ατύχημα, στη διάρκεια ενός ημίωρου ντοκιμαντέρ παρόντος του οδηγού. 

Ο Romain Grosjean μίλησε παρούσης της συζύγου του αλλά και μηχανικών και στελεχών της ομάδας της Haas για τις στιγμές που έζησε και τόνισε πως αυτό που του έσωσε τη ζωή ήταν το Halo. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Είμαι ήρεμος, πρόκειται να πεθάνω»: Οι σκέψεις του Grosjean αμέσως μετά το ατύχημα

Μάλιστα έκανε την αυτοκριτική του καθώς στην αρχή ήταν κατά του συστήματος αυτού και δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως αν σήμερα ζει, το οφείλει στον Jules Bianchi, τον οδηγό που μετά το θανατηφόρο δυστύχημα που είχε, έγινε η αιτία να καθιερωθεί το Halo. 

Στο βίντεο της ψηφιακής αναπαράστασης του ατυχήματος φαίνεται το μονοθέσιο της Haas να πέφτει με ταχύτητα 221 km/h πάνω στην μπαριέρα (αυτήν την ταχύτητα έδειξε η τηλεμετρία) και στη συνέχεια το πώς το Halo «σήκωσε» την μπαριέρα για να περάσει αυτή χιλιοστά πάνω από το κεφάλι του Grosjean. 

Δείτε την αναπαράσταση του ατυχήματος στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube