Πόση διαφορά έχουν τα καλοκαιρινά με τα χειμωνιάτικα λάστιχα; [video]

Πόση διαφορά έχουν τα καλοκαιρινά με τα χειμωνιάτικα λάστιχα; [video]

Η BMW μας δείχνει το χάσμα μεταξύ των δύο τύπων ελαστικών στην επιτάχυνση, το σλάλομ και το φρενάρισμα.

Όσοι δεν έχουν προσωπική εμπειρία από θερινά και χειμερινά ελαστικά (λόγω άγνοιας ή λόγω τόπου κατοικίας) θα έχουν αναρωτηθεί για το πόσο διαφορά έχει στην πράξη ο σωστός τύπος για κάθε εποχή, και για το αν η διαφορά αυτή δικαιολογεί το κόστος αγοράς και τοποθέτησής τους. Για αυτούς λοιπόν, η BMW έφτιαξε ένα πολύ ενδιαφέρον και ενημερωτικό βίντεο στο οποίο δοκιμάζει πανομοιότυπες BMW M4 με διαφορετικού τύπου ελαστικά στην καλοκαιρινή άσφαλτο και στο χιόνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 31 χειμωνιάτικα λάστιχα σε δοκιμή [videos]

Οι δοκιμασίες περιλαμβάνουν το παραδοσιακό drag race (επιτάχυνση από στάση στην ευθεία), σλάλομ και φρενάρισμα. Στην περίπτωση της ασφάλτου με υψηλή θερμοκρασία, τα τρία αυτοκίνητα φορούν χειμερινά, θερινά και σλικ λάστιχα τα οποία επιλέχθηκαν ως μέτρο σύγκρισης. Αντίστοιχα, στο χιονισμένο τερέν τα τρία αυτοκίνητα φορούν χειμερινά, θερινά και με καρφιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Χειμωνιάτικα λάστιχα: Υπέρ και κατά [video]

Δεν θα προδώσουμε τα ακριβή αποτελέσματα των δοκιμών, απλώς θα αναφέρουμε πως η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που θα κάνει αρκετούς οδηγούς να το ξανασκεφτούν, πρώτον για την ασφάλεια που χαρίζει ο σωστός τύπος ελαστικού, δεύτερον για τη θετική επίδραση που έχει στις επιδόσεις και τρίτον για τις μικρότερες φθορές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κάθε τύπο ελαστικού, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα-οδηγό της BMW εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube