Στις εκθέσεις η ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta

Στις εκθέσεις η ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta

Το μικρό οικογενειακό της Alfa Romeo δέχθηκε αισθητική ανανέωση και προσφέρεται με τιμή που ξεκινά από τις 17.900 ευρώ.

Για να συνεχίσει να είναι επίκαιρη στην κατηγορία των premium μικρών οικογενειακών, η Giulietta προσφέρεται με ανανεωμένη εμφάνιση και περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία.

Το ανανεωμένο μοντέλο έχει μικρές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, όπως νέα επιχρωμιωμένη μάσκα και νέα πλαίσια εμπρός προβολέων ομίχλης με επιχρωμιωμένες γραμμές που, σε συνδυασμό με την γενικότερη σχεδίαση που έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση από την πρώτη στιγμή, δημιουργούν ένα ακόμα πιο σύγχρονο σύνολο. Επιπλεόν, το αυτοκίνητο είναι αναβαθμισμένο λειτουργικά, ενώ ακολουθεί τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα του ήχου και της τηλεματικής και προσφέρει ένα νέο ηχοσύστημα infotainment που διαφοροποιεί την εσωτερική εμφάνιση.

Η συσκευή Uconnect multimedia είναι διαθέσιμη με οθόνη αφής 5'' ή 6.5'' με δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και φωνητικές εντολές για εύκολο έλεγχο των πολλαπλών λειτουργιών της. Το σύστημα Uconnect επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε όλες τις multimedia πηγές (mediaplayer, iPod, iPhone, smartphone) οι οποίες μπορούν να συνδεθούν μέσω μιας θύρας USB ή της υποδοχής Aux-in.

Το σύστημα επίσης ενσωματώνει αναβαθμισμένη λειτουργία Bluetooth με έξτρα λειτουργίες, όπως τη διαχείριση μιας κλήσης ή την ανάγνωση ενός SMS, καινοτόμο Audio Streaming system και web radio απευθείας από το smartphone.

Από πλευράς ασφάλειας, η Giulietta προσφέρει σε όλες τις εκδόσεις πλήρη εξοπλισμό, όπως έξι αερόσακους, ESP, ζώνες τριών σημείων με προεντατήρες, καθίσματα με σύστημα «αντιβύθισης» και διπλή εμπρός ζώνη παραμόρφωσης για μέγιστη προστασία στο θάλαμο επιβατών. Και φυσικά υπάρχουν πάντοτε το Alfa DNA με το ηλεκτρονικό διαφορικό Q2, όπως και το DST, το σύστημα που προτρέπει τον οδηγό να κάνει διορθωτικές κινήσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μέσω παλμών στο τιμόνι. Η Giulietta κέρδισε 5 αστέρια στο Euro NCAP από το ξεκίνημα της καριέρας της, πετυχαίνοντας 97% στην προστασία ενηλίκων, μια από τις υψηλότερες επιδόσεις στην κατηγορία.

Οι κινητήρες που περιλαμβάνει η γκάμα της ανανεωμένης Giulietta είναι οι βενζινοκινητήρες 1.4 ΤΒ των 105 ίππων, των 120 ίππων και των 170 ίππων, και τον diesei 1.6 JTDM-2 των 105 ίππων. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 θα αρχίσει να διατίθεται η νέα έκδοση QV, με το νέο κινητήρα 1.750 TBi των 240 ίππων, και η νέα έκδοση Distinctive 2.0 JTDM-2 των 170 ίππων. Αμφότεροι θα συνδυάζονται με την τελευταίας γενιάς αυτόματη μετάδοση διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT.

Η ανανεωμένη Giulietta διατίθεται σε 3 επίπεδα εξοπλισμού, Progression, Distinctive και QV, όλα πλήρη, με έμφαση στα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, αλλά και στην απόλαυση της σπορ οδήγησης με οικονομία, αφού όλα διαθέτουν σύστημα Alfa DNA και σύστημα Start-Stop (εκτός από την έκδοση QV).

Στην ελληνική αγορά η τιμή της Giulietta MY 2014 ξεκινά από τις 17.900 ευρώ (με προωθητική ενέργεια και όφελος απόσυρσης) και αφορά την έκδοση 1.4 ΤΒ 105hp Progression.

[Πηγή: Alfa Romeo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube