Πόσο κοστίζει το Volkswagen Tiguan R;

Πόσο κοστίζει το Volkswagen Tiguan R;

Διαθέσιμη για παραγγελία η κορυφαία έκδοση του VW Tiguan με 320 PS και τετρακίνηση.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση του Tiguan R, της κορυφαίας έκδοσης επιδόσεων του πρόσφατα ανανεωμένου SUV.

Κάτω από το καπό του VW Tiguan R βρίσκεται ο υπερτοφοδοτούμενος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2.0 TSI (EA888 evo4) ο οποίος αποδίδει 320 PS και 420 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου DSG διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης 4Motion με τεχνολογία R-Performance Torque Vectoring.

Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,9" με την τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Παράλληλα, ο οδηγός έχει πρόσβαση στα προγράμματα Comfort, Sport, Race, Individual, Offroad, Snow και Offroad Individual που προσαρμόζουν το όχημα ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Στάνταρ είναι η σπορ ενεργή ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ που είναι χαμηλωμένα κατά 10 mm σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εκδόσεις και τα μεγαλύτερα φρένα.

VW Tiguan R

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen Tiguan [video]

Αισθητικά, το Tiguan R ξεχωρίζει από το αεροδυναμικό πακέτο με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και glossy black λεπτομέρειες στον προφυλακτήρα, τις προεκτάσεις των μαρσπιέ, τους τροχούς Misano 20" (προεραιτικά Estoril 21"), τις μπλε δαγκάνες φρένων με το έμβλημα R, την αεροτομή, τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης (προαιρετικά Acrapovic) και τον εντυπωσιακό διαχύτη.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι με ειδικό πλήκτρο R, Digital Cockpit με επιπλέον στοιχεία όπως χρονόμετρο πίστας, αλουμινένια πατήματα των μαρσπιέ, πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και Carbon Grey λεπτομέρειες στο ταμπλό.

Το Volkswagen Tiguan R είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στη χώρα μας με τιμή από €67.250. Μάθετε περισσότερα για όλες τις εκδόσεις του ανανεωμένου Tiguan στην επίσημη ιστοσελίδα ης Volkswagen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube