Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η BMW M5 CS; [video]

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η BMW M5 CS; [video]

Η ισχυρότερη BMW όλων των εποχών είναι διαθέσιμη στη χώρα μας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της BMW ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση της M5 CS, της κορυφαίας έκδοσης της 5άρας που αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της βαυαρικής φίρμας. Σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο, η τιμή της M5 CS στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα €253.200, όταν η M5 ξεκινά από τα €173.150.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: BMW M5 CS [video]

Κάτω από το καπό της BMW M5 CS βρίσκεται μια βελτιωμένη έκδοση του twin-turbo V8 4,4 λίτρων που αποδίδει 635 PS (+35 PS σε σχέση με την M5 και +10 PS σε σχέση με την M5 Competition) και 750 Nm. Συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβωτίο M Steptronic 8 σχέσεων με Drivelogic και ενεργό σύστημα τετρακίνησης M xDrive που διαθέτει πισωκίνητη λειτουργία και διαφορικό Active M Differential.

Παράλληλα, η M5 CS ζυγίζει 70 kg λιγότερο από την M5 Competition, έχει νέα ρύθμιση της ανάρτησης, φορά ελαστικά Pirelli P Zero Corsa (275/35 R20 εμπρός και 285/35 R20 πίσω) και στάνταρ φρένα M Carbon ceramic. Χάρη σε όλες αυτές τις επεμβάσεις, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3" ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 305 km/h.

BMW M5 CS

Σχεδιαστικά, η BMW M5 CS ξεχωρίζει από τις ζάντες 20" M forged σε απόχρωση Gold Bronze, τις ασορτί λεπτομέρειες (γρίλια, πλευρική εσοχή και έμβλημα), τις κόκκινες ή χρυσές δαγκάνες φρένων, τα εμπρός φώτα BMW Laser headlights που φωτίζουν σε κίτρινο χρώμα, το ανασχεδιασμένο καπό από CFRP, το σπλίτερ, τους καθρέφτες, τη μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και τον πίσω διαχύτη με τέσσερις εξατμίσεις από ανοξείδωτο ατσάλι.

Η καμπίνα της BMW M5 CS είναι αυστηρά τετραθέσια. Τα καθίσματα M Carbon για τους μπροστά επιβάτες έχουν ανθρακονημάτινες πλάτες, επενδύσεις από μαύρο δέρμα Merino, ραφές και λεπτομέρειες σε Mugello Red και ενσωματωμένα προσκέφαλα με το περίγραμμα της πίστας του Nürburgring και φωτιζόμενο έμβλημα M5. Το τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι έχει επένδυση από M Alcantara, και πίσω του κρύβει paddles αλλαγής σχέσεων από ανθρακονήματα.

Παρόλο που η έκδοση CS εστιάζει στο χαμηλό βάρος, ο εξοπλισμός είναι υπερ-πλήρης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", κεντρική οθόνη αφής 12,3", τετραζωνικό κλιματισμό και premium ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube