Ford Mustang Mach-E: Οι τιμές στην Ελλάδα

Ford Mustang Mach-E: Οι τιμές στην Ελλάδα

Η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E θα διατίθεται στην ελληνική αγορά σε δύο πισωκίνητες και δύο τετρακίνητες εκδόσεις.

Διαθέσιμη πλέον και στην Ελλάδα είναι η αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E της Ford. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μας σε δύο πισωκίνητες και δύο τετρακίνητες εκδόσεις.

Η βασική πισωκίνητη έκδοση, σηματοδοτείται από την μπαταρία χωρητικότητας 75 kWh, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει ισχύ 269 ίππων. Η συγκεκριμένη έκδοση κοστίζει €54.487 (ανώτατη λιανική τιμή με ΦΠΑ). Η αμέσως επόμενη έκδοση είναι επίσης πισωκίνητη αλλά με ισχύ 294 ίππων και με μπαταρία 98 kWh. Η έκδοση αυτή κοστίζει €60.045 (ανώτατη λιανική τιμή με ΦΠΑ).

Δύο εκδόσεις έχουμε και στην τετρακίνητη εκδοχή του μοντέλου. Η πρώτη κοστίζει €60.375, έχει μπαταρία 75 kWh και αποδίδει 269 ίππους, ενώ η δεύτερη που φτάνει τις €67.472 αποδίδει 351 ίππους και είναι εφοδιασμένη με μπαταρία 98 kWh. Οι παραπάνω τιμές είναι οι ανώτατες λιανικές του ΦΠΑ συμπεριλαμβανομένου. 

mach-e

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη φόρτιση της μπαταρίας, η Ford προσφέρει ένα wallbox με πενταπλάσια ισχύ φόρτισης από αυτήν μιας κοινής οικιακής πρίζας. Σε αυτό απαιτείται μόλις μια ώρα φόρτισης για να ανακτηθεί ενέργεια που εξασφαλίζει 62 km αυτονομίας. Σε μια κοινή οικιακή πρίζα, την ίδια ώρα θα παίρναμε ενέργεια ικανή να κινήσει το αυτοκίνητο για μόλις 14 km. Σε ταχυφορτιστή έως 150 KW η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει σε δέκα μόλις λεπτά ενέργεια για 93 km, ενώ για να φτάσει η μπαταρία από το 10% στο 80% της χωρητικότητάς της, απαιτούνται μόλις 38 λεπτά.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, τα Whisper, Engage και Unbridles, καθένα από τα οποία διαμορφώνεται διαφορετικό προφίλ οδήγησης.

Nα σημειώσουμε πως όλες οι εκδόσεις του Ford Mustang Mach-E απολαμβάνουν της επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά», εκτός από την τετρακίνητη με τους 351 ίππους καθώς είναι η μόνη της οποία η ανώτατη λιανική τιμή προ φόρων ξεπερνά τις €50.000 (€54.413).

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube