20ή Ανάβαση Μοσχοκαρυάς, αυτό το Σαββατοκύριακο

Μετά από μια δεκαετία, η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς επιστρέφει στο Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, για τον 7ο αγώνα του θεσμού.

Η SEAJETS 20η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς, που επιστρέφει στο Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων μετά από σχεδόν μία δεκαετία, είναι έτοιμη να υποδεχθεί 27 αγωνιζόμενους το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου. Παρά τον αναλογικά μικρό αριθμό συμμετοχών, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Φθιώτιδας, αλλά και όλης της Ελλάδας, που θα βρεθούν στη φημισμένη Ανάβαση της Λαμίας και της Α.Λ.Α.Λ. έχουν πολλά να περιμένουν.

Το πρώτο είναι ο συναγωνισμός, καθώς οι τρεις θεαματικότερες κατηγορίες συμπληρώνουν συμμετοχές για να προσμετρήσουν στο Πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, η κατηγορία Α μετρά 8 αγωνιζόμενους και οι κατηγορίες Ε και Formula Saloon έχουν από 9 συμμετέχοντες. Ακόμα και στις επιμέρους κλάσεις, κανονικά προσμετρά στο Πρωτάθλημα η F2 (ομάδα Α ως 2 λίτρα), η ομάδα Ε ως 2 λίτρα και οι κλάσεις Formula Saloon Turbo και Ε10, ενώ ακόμα και στην Α7 με το 70% των συμμετοχών που απαιτούνται βαθμολογούνται κανονικά οι δύο πρώτοι της Κλάσης.

Μια δεύτερη, άκρως θεαματική παράμετρος που έχουν να περιμένουν οι φίλοι του σπορ, είναι ότι στις παραπάνω συμμετοχές, που συμπληρώνονται από μία συμμετοχή της Ν2, περιλαμβάνονται ορισμένα πανίσχυρα και άκρως θεαματικά αυτοκίνητα - ενώ το «κερασάκι» του θεάματος θα προσφέρουν, πλαγιολισθαίνοντας στη διαδρομή των 3,3 km από τα Στρύρφακα προς τη Μοσχοκαρυά, δύο BMW 3 E30 Drift της κλάσης FSA 2 λίτρων.

Για την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας, η SEAJETS 20η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς θα είναι μια γιορτή που θα λήξει το μεσημέρι της Κυριακής με την πανηγυρική απονομή των επάθλων των νικητών στην αίθουσα δεξιώσεων «Αμβρόσιος», στο Λιανοκλάδι, στις 14:00. Μια γιορτή που έχει δίπλα της φυσικά τη SEAJETS, διαρκή υποστηρικτή του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, τον οικοδεσπότη Δήμο Λαμιέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Τα πιτς θα βρίσκονται στον υπέροχο χώρο κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα έξω από τα Στύρφακα και προς τη Μοσχοκαρυά, ο οποίος πέρσι ασφαλτοστρώθηκε σε εμβαδόν 2,5 στρεμμάτων για τις ανάγκες του αγώνα από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Από το σημείο αυτό θα ξεκινά και ο χώρος προθέρμανσης (warm up) των αυτοκινήτων, ενόψει των χρονομετρημένων δοκιμών του Σαββατου 20/10 και του αγώνα της Κυριακής 21/10, που θα εκκινήσουν στις 12:30 και στις 10:00 το πρωί, αντίστοιχα. Και τις δύο ημέρες, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη διαδρομή θα διακοπεί μία ώρα νωρίτερα. Η Φθιώτιδα, η Λαμία και η Α.Λ.Α.Λ. σας περιμένουν το Σαββατοκύριακο στη SEAJETS 20η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς, για ένα αμιγώς αγωνιστικό και θεαματικό διήμερο!

Δείτε αναλυτικά τις 27 συμμετοχές στο αρχείο pdf που επισυνάπτεται παρακάτω.

[Πηγή: ΟΜΑΕ]