1o Ράλι Ευβοϊκού: Νίκη και τίτλος για Αναπολιωτάκη-Τσιούκα

Το πλήρωμα από την Κρήτη κατέκτησε τη νίκη στο 1ο Ράλι Ευβοϊκού, αλλά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ασφάλτου 2018.

Με συμμάχους τον καλοκαιρινό καιρό, τον υψηλό ανταγωνισμό και τις ιδιαίτερα απαιτητικές ειδικές διαδρομές, το πρώτο Ράλι Ευβοϊκού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο αγώνας που κέρδισε αγωνιζόμενους και θεατές, φέροντας τη διοργανωτική υπογραφή της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής, ανήκει πλέον στο παρελθόν, έχοντας αφήσει τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον. Χαρακτηριστικό του Ράλι Ευβοϊκού αποτέλεσε ο υψηλός ανταγωνισμός, καθώς στις περισσότερες κατηγορίες η μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μέχρι το τέλος.

Ο αγώνας «άνοιξε» με την ειδική διαδρομή της Ριτσώνας, στην οποία επικράτησαν οι Καμπύλης-Τσαούσογλου (Skoda S2000). Η μάχη για την 1η θέση της γενικής κατάταξης είχε μόλις ξεκινήσει. Η απάντηση από τους Αναπολιωτάκη-Τσιούκα (Mitsubishi Lancer Evo X) και τους Πλάγο-Ρέντη (Honda Civic Type R) ήταν άμεση, με τους πρώτους να κερδίζουν, έστω και οριακά, το «Πλατανάκι 1» και τα «Λουκίσια 1».

Η εικόνα δεν άλλαξε σημαντικά στο 2ο σκέλος του αγώνα. Οι Καμπύλης-Τσαούσογλου σημείωσαν και πάλι την καλύτερη επίδοση στο δεύτερο πέρασμα της Ριτσώνας, εκεί που οι Πλάγος-Ρέντης έχασαν από ένα μικρό λάθος πολύτιμο έδαφος. Η σταθερότητα των Αναπολιοτάκη-Τσιούκα αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς στο τέλος του 2ου σκέλους το πλήρωμα από την Κρήτη είχε αποκτήσει μια διαφορά 11" από τους βασικούς ανταγωνιστές του, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα κατακτώντας όχι μόνο τη νίκη αλλά και τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Ασφάλτου.

Οι Πλάγος-Ρέντης ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη 2η θέση της γενικής κατάταξης, όντας παρόλα αυτά οι νικητές της F2. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Καμπύλης-Τσαούσογλου. Τους Πλάγο-Ρέντη που τερμάτισαν στην κορυφή της C3, πλαισίωσαν οι Κτιστάκης Δ.-Κτιστάκης Ε. (Peugeot 306 S 16) και οι Πλακούτσης-Παναγιωτακόπουλος (Peugeot 206 RC), οι οποίοι κατέλαβαν, αντιστοίχως, τη 2η και την 3η θέση της κατηγορίας.

Kopanakis-Farmakis

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εξέλιξη του αγώνα και στις μικρότερες κατηγορίες. Στην C4 τον πρώτο λόγο είχαν οι Κοπανάκης-Φαρμάκης (Opel Corsa C S1600), οι οποίοι πολύ σύντομα απέκτησαν διαφορά ασφαλείας από τους Περάκη-Κουρουγκιαούρη (Peugeot 206 XS). Μέχρι και την τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα πάλεψαν για την πρώτη θέση της C5 οι Αυγερόπουλος-Γιαβάσης (Peugeot 106 S 16) και Πατσουράκης-Σαρρής Citroen C2 GT). Νικητές με διαφορά μόλις 7,7 δευτερόλεπτα αναδείχθηκαν οι πρώτοι, με το βάθρο να συμπληρώνεται από τους Ζάγαρη-Βεργοζήση (Citroen Saxo VTS). Πιο εύκολο ήταν το έργο των Κορνελάκη-Φακλάνα στη C6, χτίζοντας ειδική με ειδική ένα σημαντικό προβάδισμα από τους Μπούτσικο-Βότση (Toyota Yaris) και τους Τύρο-Σαπουνάκη (Peugeot 106 S16).

Στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας των ιστορικών οχημάτων ανήκουν οι Μανδρούκας-Τσάδαρης (Porsche 911 Carrera 3.0), οι οποίοι κατέκτησαν μια μάλλον εύκολη νίκη τερματίζοντας, παρά την ποινή των 50", σχεδόν 3’ μπροστά από τους Καλύβα-Μπαμπαλή (Renault 5 Alpine). Στην τρίτη θέση της κατηγορίας ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Σταφυλοπάτης-Χατζηρήγας με Ford Sierra RS Cosworth.

Mandroukas-Tsadaris

Το αθλητικό σωματείο «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.» ευχαριστεί όλους τους θεατές και αγωνιζόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους το Ράλι Ευβοικού 2018, το Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού, τους κατοίκους της περιοχής που αγκάλιασαν τον αγώνα, το Γενικό Λύκειο Δροσιάς Χαλκίδας για τη φιλοξενία του, καθώς και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τους Δήμους Θήβας και Χαλκιδέων, την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδος, την Αστυνομική Διεύθυνση Θήβας και τον Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα.

[Πηγή: OMAE]