Ξεκίνησε δοκιμές το Yaris WRC

Ξεκίνησε δοκιμές το Yaris WRC

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Autosport το αυτοκίνητο "πάτησε χώμα" στην Τοσκάνη της Ιταλίας

Όλα δείχνουν πως η Toyota έχει πάρει πολύ ζεστά την επιστροφή της στις ειδικές διαδρομές του WRC.

Η εξέλιξη του 1600άρη τούρμπο φαίνεται ότι είναι στο τελικό στάδιο και όπως είχαν προαναγγείλει οι άνθρωποι της Toyota στην Κολωνία, που είναι υπεύθυνοι για το πρότζεκτ, το αυτοκίνητο ξεκίνησε δοκιμές. Όπως αναφέρει και το έγκυρο Autosport, το αυτοκίνητο κάνει ήδη τα πρώτα χιλιόμετρα στους χωματόδρομους της Τοσκάνης σε διαδρομές που επέλεξε για την Toyota Motorsport η Motorsport Italia.

Στα πηδάλια βρέθηκαν δύο οδηγοί, ο πρώην πιλότος της Formula 1 και εργοστασιακός οδηγός της Subaru παλιότερα, αλλά και οδηγός της Toyota στο Le Mans, Stephane Sarrazin, και ο Φινλανδός Sebastien Lindholm, που είχε οδηγήσει για την εργοστασιακή ομάδα της Peugeot.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμη, αλλά ας μην περιμένουμε και πολλά δεδομένης και της... παραδοσιακής μυστικοπάθειας των Ιαπώνων. Για το λόγο αυτό η Toyota Motorsport μιλά απλά για ένα πρότζεκτ της TMG και όχι για επιστροφή της εταιρίας στο WRC.

Σε κάθε περίπτωση η πανηγυρική επιστροφή στο WRC (όπου η Toyota έχει να επιδείξει λαμπρές σελίδες σε αντίθεση με την εμπλοκή της στην F1) δεν αναμένεται να γίνει πριν το 2017, δεδομένων και των αλλαγών που έχει προγραμματίσει η FIA στους κανονισμούς. Οπότε είναι πολύ νωρίς να μιλάμε ακόμη και για το πώς ακριβώς θα είναι το αυτοκίνητο, αλλά και ακόμη περισσότερο για το ποιοι θα κάθονται στα μπάκετ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube