WRC: Ο Mikkelsen για δύο χρόνια στη Hyundai

WRC: Ο Mikkelsen για δύο χρόνια στη Hyundai

Ο Νορβηγός βρήκε επιτέλους στέγη - Θα έχει πλήρη εμπλοκή μαζί με τον Neuville - Sordo και Paddon θα μοιράζονται το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας

Φαινόταν από την αρχή πως κάπως έτσι θα πήγαινε η ιστορία. 

Πριν από μερικές εβδομάδες η Hyundai ανακοίνωσε ότι ο Mikkelsen θα αγωνιστεί για τους τρεις τελευταίους αγώνες της χρονιάς με τα χρώματά της. 
 
Τότε ο Mikkelsen είχε δηλώσει πως η απόφαση αυτή ελπίζει να είναι η αρχή μιας πιο μακροχρόνιας συνεργασίας
Συγκεκριμένα είχε πει: «Είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ ταλαντούχους ανθρώπους και το Hyundai i20 WRC έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα αυτοκίνητο που κερδίζει σε κάθε επιφάνεια».
«Είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω νωρίτερα αυτή τη χρονιά. Είχα πολύ θετικές εντυπώσεις. Ο στόχος μου είναι να κάνω ό, τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Έχω μεγάλη πεποίθηση σε αυτούς και το αυτοκίνητο, γι 'αυτό είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Ο Anders (ο συνοδηγός του, ο Jaeger) και εγώ είμαστε έτοιμοι για αυτό και ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή για κάτι πιο μακροπρόθεσμο». 
 
Αυτό λοιπόν επιβεβαιώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα η οποία τον εντάσσει στο δυναμικό της για τα επόμενα δύο χρόνια. 
Πώς μεταφράζεται όμως αυτή η συμφωνία για τους υπόλοιπους οδηγούς της ομάδας;
H Hyundai θα συμμετέχει στο WRC με τρία αυτοκίνητα εκ των οπόιων τα δύο θα οδηγούν σε σταθερή βάση οι Neuvile και Mikkelsen.
Το τρίτο θα το μοιράζονται ανάλογα με τον αγώνα (και προφανώς τους στόχους της ομάδας) οι Dani Sordo και Hayden Paddon.
 
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ο Mikkelsen εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στις επόμενες δύο σεζόν θα επιστρέψει με πλήρη εμπλοκή στο WRC, τονίζοντας ότι η Hyundai είναι μια ομάδα με δυνατότητες να «χτυπήσει» τίτλο τόσο σε επίπεδο οδηγών όσο και σε αυτό των κατασκευαστών
 
Ο Mikkelsen είχε δοκιμάσει το Ηyundai τον Απρίλιο, αλλά τότε δεν τα είχε βρει με την ομάδα και έτσι έτρεξε κάποιους αγώνες με την Citroën Total Abu Dhabi, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στη Γερμανία. 
 
O Mikkelsen στην Ισπανία θα τρέξει με τους Thierry Neuville και Dani Sordo με τον Hayden Paddon να μένει εκτός.
Η Hyundai δήλωσε ότι οι συμμετοχές για το Dayinsure Wales Rally GB (26 - 29 Οκτωβρίου) και το Kennards Hire Rally Australia (16-19 Νοεμβρίου) θα διαφέρουν από αυτές της Ισπανίας αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. 
Είναι πιθανό ότι ο Paddon θα επιστρέψει, με τον Sordo να λείπει.
 
Ο διευθυντής της ομάδας Michel Nandan είχε αναγνωρίσει ότι η απόφαση για αλλαγές δεν ήταν εύκολη, αλλά ήταν απαραίτητη σε μια προσπάθεια να αναζωπυρωθούν οι ελπίδες του κατασκευαστή για τίτλο. 
 
«Οι συζητήσεις με τον Mikkelsen βρίσκονταν σε εξέλιξη από τότε που έφυγε η VW, αλλά δεν είχαμε τίποτα να του προσφέρουμε, καθώς η γραμμή μας ήταν σταθερή», είχε πει.
«Ωστόσο αποφασίσαμε να επανεξετάσουμε την κατάσταση. Είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση με τους τρεις οδηγούς μας και τους εξηγήσαμε για την απόφασή μας αυτή». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube