Μεγάλες αλλαγές στο Ράλι Μόντε Κάρλο - Θα ισχύσει και το Rally 2

Μεγάλες αλλαγές στο Ράλι Μόντε Κάρλο - Θα ισχύσει και το Rally 2

Αν γίνουν δεκτές οι προτάσεις των οργανωτών θα έχουμε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες στην ιστορία του Μόντε

Στα 83α γενέθλιά του, το Ράλι Μόντε Κάρλο προτίθεται να αλλάξει τόσο, ώστε -σύμφωνα με τους διοργανωτές του- να γίνει ένα από το πιο δύσκολα και απαιτητικά όλων των εποχών.

Η νέα χάραξη του αγώνα έχει κατά 75% καινούργιες διαδρομές. Επίσης, σύμφωνα με πρόταση των οργανωτών προς τον promoter του ράλι, ο αγώνας προτείνεται να γίνει στο τετραήμερο ανάμεσα στις 22-25 Ιανουαρίου του 2015 και αυτό διότι πέρυσι υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με το χιόνι.

Το Automobile Club de Monaco προχώρησε ακόμη περισσότερο στις αλλαγές του και από φέτος, το Ράλι Μόντε Κάρλο θα μπορεί να υπακούει στους κανονισμούς Rally 2. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά, διότι ενώ ίσχυε σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, δεν εφαρμοζόταν στο Μόντε Κάρλο, κυρίως λόγω του ότι στο Σερβις Πάρκ στο Μονακό υπήρχε περιορισμένος χώρος.

Το πρόβλημα φαίνεται με κάποιο τρόπο να λύθηκε και έτσι από φέτος αν εγκαταλείψεις στο Μόντε Κάρλο θα έχεις το δικαίωμα να εκκινήσεις την επόμενη ημέρα και πάλι τον αγώνα, με την ανάλογη ποινή, όπως γίνεται και σε όλους του άλλους αγώνες. 

Ο σχεδιασμός του αγώνα προβλέπει το shakedown την Πέμπτη το πρωί κοντά στην Gap και αργότερα το απόγευμα την τελετή εκκίνησης στο Πριγκιπάτο, εμπρός από το Καζίνο. Στη συνέχεια δύο νυκτερινές ειδικές και επιστροφή στη Gap. H Παρασκευή περιλαμβάνει δύο σκέλη από τρεις ειδικές το καθένα, βόρεια της Gap, πριν το Ράλι επιστρέψει και πάλι στο Μονακό μέσω κλασσικών ειδικών όπως η Sisteron και η Lardier. 

Την Κυριακή τέλος, ο αγώνας θα κλείσει στα βουνά πάνω από το Πριγκιπάτο και βέβαια θα περιλαμβάνει ολόκληρη τη φημισμένη ειδική Col de Turini των 31,66 km. Στο πρόγραμμα της Κυριακής προβλέπεται και μία ειδική που θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση. 

Όλα αυτά βεβαίως μένει να τύχουν της έγκρισης από τη FIA, αλλά οι πληροφορίες λένε πως οι ιθύνοντες του σπορ δεν θα έχουν αντίρρηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube