WRC: Με την Toyota ο Tänak από το 2018

WRC: Με την Toyota ο Tänak από το 2018

Η ομάδα ανακοίνωσε την μεταγραφή-βόμβα

H Τoyota επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί τη συμφωνία με τον Tanak.  Πρόκειται για μια μεταγραφή - βόμβα, δεδομένου πως όλοι περίμεναν ότι ο Εσθονός θα έμενε στην M-Sport  και την επόμενη χρονιά. 

Ωστόσο φαίνεται ότι η Toyota έδρασε γρήγορα και προσέφερε στον Εσθονό το περιβάλλον και τις συνθήκες που εκείνος ήθελε και έτσι ο Tänak από του χρόνου θα αγωνίζεται μαζί με τους Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi στη φινλανδική ομάδα.

Ο Tänak είχε μια εξαιρετική εμφάνιση φέτος, είναι δεύτερος στη βαθμολογία και διεκδικεί υπό προϋποθέσεις τον τίτλο. 

Ο επικεφαλής της Toyota Tommi Mäkinen δήλωσε ενθουσιασμένος : ”Είμαστε ευτυχείς που έχουμε εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Ott. Αντιπροσωπεύει  για εμάς το τέλειο μείγμα οδηγού και είμαστε σίγουροι ότι θα ενταχθεί πολύ καλά στην ομάδα”. 

Από την πλευρά του ο Kaj Lindström, ο νέος αθλητικός διευθυντής της Toyota είπε πως όπως και το Yaris WRC, έτσι και ο Ott ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες φέτος, γι 'αυτό είμαι βέβαιος ότι το 2018 θα έχουμε ένα πολύ δυνατό δίδυμο στην ομάδα. 

Την ίδια στιιγμή ο Mäkinen ευχαρίστησε τον Hänninen για τις υπηρεσίες του. Ο Φιλανδός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Yaris πριν από την επιστροφή της ομάδας της WRC αυτή τη σεζόν.
"Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες και την εκτίμησή μου για όλα όσα έκανε ο Juho για εμάς. Θα είναι πάντοτε μέλος της οικογένειάς μας και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να μας πάει σαν ομάδα εκεί που είμαστε σήμερα », είπε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube