Η VW φοβάται τον Loeb;

Η VW φοβάται τον Loeb;

Τι λέει ο "αρχηγός” της VW Motorsport, Jost Capito, για τη συμμετοχή του Γάλλου στο Μόντε

Στην αρχή πίεζε να εφαρμοστεί το σύστημα shootout. Όταν αυτό δεν έγινε, άρχισε να γκρινιάζει για το ότι η Toyota έριξε στο τραπέζι τα αυτοκίνητα του WRC να έχουν υβριδικό κινητήρα. Και τώρα αντιδρά για τις κατά περίπτωση συμμετοχές οδηγών στο πρωτάθλημα.

Ο λόγος για τον επικεφαλής της VW Motorsport, Jost Capito, που τώρα αντιδρά στο νεό κανονισμό που αφορά τη σειρά εκκίνησης των οδηγών στους αγώνες του 2015 σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του Loeb  στο ράλι Μόντε Κάρλο.

Τη νέα χρονιά λοιπόν, στις δύο πρώτες ημέρες κάθε αγώνα, οι οδηγοι θα ξεκινούν με βάση την κατάταξή τους στο πρωτάθλημα με την αντίστροφη σειρά εκκίνησης να ισχύει μόνον την τελευταία ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι στους χωμάτινους αγώνες οι πιο “δυνατοί” θα ξεκινούν πρώτοι και θα είναι αυτοί που θα “καθαρίζουν” το δρόμο. 

Ο Jost Capito λοιπόν φοβάται πως η Citroen θα βάλει τον Loeb  να πάρει μέρος όχι μόνον στο Μόντε αλλά και σε επιλεγμένους χωμάτινους αγώνες, όπου οι δικοί του οδηγοί (Ogier, Latvala, Mikkelsen) θα ξεκινούν μπροστά, θα καθαρίζουν το δρόμο και ο  Loeb που θα ξεκινά από πιο πίσω θα βρίσκει το δρόμο καθαρό και θα κερδίζει αγώνες μαζεύοντας με αυτόν τον τρόπο βαθμούς για τη γαλλική ομάδα. 

Είμαι βέβαιος, είπε ο Jost Capito, πως ο Loeb δεν θα πάρει μέρος μόνον στο Μόντε αλλά και σε άλλους αγώνες, τρεις ή τέσσερις χωμάτινους, με σκοπό να μαζέψει βαθμούς για τη Citroen και να την ενισχύσει στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Δεν πρόκειται χωρίς πλήρη εμπλοκή, συμπλήρωσε, να πάρει τίτλο, αλλά σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι και θα πουν πως όποιος πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα το κατάφερε μόνο και μόνο επειδή ο Loeb δεν είχε πλήρη εμπλοκή. Και αυτό μείωνει την προσπάθεια και υποβαθμίζει το θεσμό. 

Μάλιστα, για το υπογραμμίσει τα όσα ισχυρίζεται, κατέληξε: Θα μπορούσε και η VW για έναν αγώνα να αφήσει έξω κάποιον οδηγό της και να βάλει στη θέση του κάποιον άλλον που θα ξεκινά από τις πίσω θέσεις. Αλλά ποιος θα ήταν αυτός που θα μπορούσε να κερδίσει στα ίσια τον Loeb

Επί της ουσίας ο Capito γκρινιάζει για να γκρινιάζει, ή καλύτερα για να υποστηρίξει με την ευκαιρία της μοναδικής (σσ: μέχρι στιγμής τουλάχιστον…) συμμετοχής του Loeb τις απόψεις του Ogier  για τη σειρά εκκίνησης, που καθόλου δεν αρέσει στον οδηγό της VW. Και αυτό διότι είναι δύσκολο ο Loeb να εμπλακεί ενεργά και σε περισσότερους αγώνες στο WRC δεδομένων των υποχρεώσεών του στο WTCC.

Εκτός και αν ξυπνήσει μέσα του το… μικρόβιο, οπότε ουδείς μπορεί να ξέρει τι θα κάνει. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μιλάμε για πλήρη εμπλοκή. Αυτό αποκλείεται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube