Η μάχη του WRC μεταφέρεται στο Μεξικό [video]

Η μάχη του WRC μεταφέρεται στο Μεξικό [video]

Από την Πέμπτη ξεκινά ο τρίτος αγώνας του WRC στις «ειδικών συνθηκών» διαδρομές του Μεξικό

Mεγάλες ειδικές, πολλή ζέστη και ακόμη περισσότερη σκόνη. Αυτά είναι τα τρία χαρακτηριστικά του Ράλι στο Μεξικό και οι διοργανωτές τα φυλάνε ως... κόρη οφθαλμού μια και αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα του αγώνα τους.
 
Σε αυτά τα τρία πρέπει να προσθέσουμε και το κατά περίπτωση μεγάλο υψόμετρο πολλών ειδικών και ιδού γιατί το Μεξικό είναι ένα από τα πλέον δύσκολα ράλι.
 
Επί της ουσίας είναι ο πρώτος αγώνας στο καλαντάρι μετά το παγωμένο Μόντε Κάρλο και τη χιονισμένη Σουηδία που γίνεται σε θερμοκρασίες άκρως αντίθετες των προηγουμένων και βέβαια σε συνθήκες που τίποτα δεν θυμίζουν αυτές των δύο προηγουμένων αγώνων.
 
 
Για το 2015 η μεγάλη αλλαγή εντοπίζεται στην surer special stage που θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ μετά την τελετή εκκίνησης στο σιρκουί του Leon, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο το απόγευμα θα έχουμε και μια μικρή ειδική δίπλα στο σέρβις πάρκ. 
 
Το κύριο μέρος της δράσης θα γίνει στα βουνά της Sierra de Lobos και της Sierra de Guanajuato, βόρεια και ανατολικά της Leon. Η Παρασκευή έχει δύο σκέλη που περιλαμβάνουν και ένα διπλό πέρασμα από την μήκους 44.13km ειδική El Chocolate, την ώρα που το Σάββατο έχει την Otates μήκους 42.90km, αλλά και την El Brinco που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση (στην Ελλάδα από τον OTE TV).
 
H Κυριακή τέλος είναι η μέρα με τα λιγότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα αλλά τη μεγαλύτερη ειδική του αγώνα που είναι η Guanajuatit μήκους 55,82 km, με τον αγώνα να τελειώνει με την El Brinco Power Stage.
 
Ας δούμε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είχαν γίνει πέρυσι στον αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube