H Toyota πιέζει τη FIA να δεχτεί την υβριδική τεχνολογία στο WRC

H Toyota πιέζει τη FIA να δεχτεί την υβριδική τεχνολογία στο WRC

Αντιδρούν οι υπόλοιποι κατασκευαστές - Κρίσιμες συσκέψεις ενόψει νέων κανονισμών

Το ότι η Toyota θέλει να επιστρέψει στο WRC είναι γνωστό. Άλλωστε στα ράλι έχει κερδίσει τις περισσότερες αγωνιστικές της περγαμηνές, σε αντίθεση με την εμπλοκή της στην F1, που εστέφθη από απόλυτη... αποτυχία.

Ενόψει λοιπόν της επιστροφής της στο WRC (ήδη κάνει δοκιμές με το Yaris) η Toyota πιέζει για την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στα αυτοκίνητα της κατηγορίας WRC από το 2017. Και αυτό διότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι η «μαρκετινίστικη» αιχμή του δόρατος της εταιρίας και διψά να την προωθήσει με κάθε τρόπο.

Ωστόσο οι υπόλοιπες ομάδες εκφράζουν έντονες ενστάσεις. Σε συζητήσεις που γίνονται αυτή την εποχή σε σχέση με την αλλαγή κανονισμών στο WRC τόσο η M-Sport του Malcolm Wilson όσο και η Citroen, εξέφρασαν στη FIA την άποψη πως οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να είναι ήπιες και αυτό διότι σε αντίθετη περίπτωση το κόστος εξέλιξης νέων αυτοκινήτων θα εκτοξευτεί στα ύψη.

Της ίδιας περίπου άποψης φαίνεται να είναι ακόμα η VW αλλά και η Hyundai. Οι ομάδες έχουν ήδη να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος συμμετοχής και σε εποχές που η εξεύρεση χορηγών είναι δύσκολη, επαναστατικές αλλαγές όπως η εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας, απλώς θα καθιστούσαν το κόστος εξέλιξης καινούργιων αυτοκινήτων απαγορευτικό.

Από την άλλη η FIA αλλά και η Red Bull Media House που διαχειρίζεται την προβολή του θεσμού, θέλουν να εισάγουν τέτοιες αλλαγές από το 2017, ώστε το σπορ να γίνει πολύ πιο ελκυστικό και κατ' επέκταση πιο «ευκολοπούλητο» σε τηλεοράσεις και χορηγούς.

Το ποια άποψη θα επικρατήσει είναι πολύ νωρίς ακόμη να το πούμε, όμως το σίγουρο είναι πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες και η μάχη του παρασκηνίου πολύ έντονη...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube