Τρία ρεκόρ για τον Ogier στην Αργεντινή

Τρία ρεκόρ για τον Ogier στην Αργεντινή

Ο πρωταθλητής Sebastien Ogier θα ξεκινήσει αύριο το Ράλι Αργεντινής με την ευκαιρία να προσθέσει δύο νέα ρεκόρ στο ενεργητικό του και ένα σε αυτό της Γαλλίας.

Έχοντας κερδίσει τους τελευταίους πέντε αγώνες του WRC, ο Ogier μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ των έξι στη σειρά νικών του Sebastien Loeb από το 2005 και το 2008.

Αν το καταφέρει, η Γαλλία θα εκθρονίσει τη Φιλανδία ως το έθνος με τις περισσότερες νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Επίσης, ο Ogier θα συμπληρώσει τη συλλογή κυπέλλων του, αφού το Ράλι Αργεντινής είναι ο μόνος αγώνας στο ημερολόγιο του WRC που δεν έχει ακόμα κερδίσει.

Μιλώντας μετά το διάλειμμα έξι εβδομάδων του πρωταθλήματος από το Ράλι Μεξικού, ο Ogier δήλωσε ότι δεν θα αφήσει τις παραπάνω πιθανότητες να του αποσπάσουν την προσοχή από τον κύριο στόχο του. 

«Είναι καλό που έχω νικήσει τα τελευταία πέντε ράλι», είπε στο wrc.com, «αλλά δεν θα ξεκινήσω στην Αργεντινή με το ρεκόρ αυτό ως στόχο στο μυαλό μου. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να σκέπτομαι το πρωτάθλημα. Το ρεκόρ είναι σαν το κερασάκι στην τούρτα. Αν συμβεί θα είναι σπουδαίο και θα μου αρέσει, αλλά δεν πιέζομαι να το κυνηγήσω».

Στη μάχη των εθνών, ο Ogier έσπευσε να αναγνωρίσει τη συμβολή του Loeb στο να ισοφαρίσει η Γαλλία τη Φιλανδία με 172 νίκες στο WRC:

«Η Φιλανδία ήταν εξαρχής η κυρίαρχη δύναμη στο σπορ, αλλά τα τελευταία 11 χρόνια ένας άλλος Seb έκανε εκπληκτική δουλειά για να την ισοφαρίσουμε», είπε. «τα τελευταία τρία χρόνια πέτυχα κι εγώ κάποια δυνατά αποτελέσματα και τώρα είμαστε ισόπαλοι. Ας πούμε ότι θα είμαι περήφανος και χαρούμενος αν καταφέρω να βάλω τη Γαλλία επικεφαλής, αλλά ό,τι κι αν συμβεί, νομίζω πως αυτή η μάχη θα συνεχιστεί για πολύ καιρό».

Ο Ogier έχει πάρει μέρος στο Ράλι Αργεντινής πέντε φορές και έχει τερματίσει δεύτερος δύο φορές. Η πιο πρόσφατη από αυτές ήταν πέρσι, όταν ένα κατεστραμμένο λάστιχο τον έριξε πίσω από τον team-mate του στη VW, τον Jari-Matti Latvala.

«Θα είναι ωραίο να προσθέσω [στο ενεργητικό μου] και αυτό το ράλι –το μόνο που μου λείπει– αλλά ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολο [αφού ξεκινά πρώτος και θα σκουπίζει το δρόμο]» είπε ο Γάλλος. «Όμως δεν ανησυχώ. Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει περισσότερο με ατυχίες. Δεν είμαι χειρότερος εδώ απ’ ό,τι σε άλλους αγώνες – απλά για κάποιο λόγο δεν έχει συμβεί [να κερδίσω] μέχρι τώρα»

Έχοντας ως κέντρο τη Villa Carlos Paz, κοντά στην πόλη της Cordoba, το Ράλι Αργεντινής ξεκινά αύριο Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 19:00 τοπική ώρα (01:00 της Παρασκευής στην Ελλάδα) με την υπερειδική Merlo - San Luis των 2,68 km.

Ο καθεαυτού αγώνας αρχίζει… άγρια, με την ειδική Agua de Oro / Ascochinga των 52 km (!) Παρασκευή πρωί 08.23 τοπική ώρα (14.23 ώρα Ελλάδας).

Στιγμιότυπα θα δείχνει η δορυφορική ΟΤΕ TV (κανάλι ΟΤΕ Sport 5).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube