Tänak: Θα κάνουμε τα πάντα για τον τίτλο του 2018

Tänak: Θα κάνουμε τα πάντα για τον τίτλο του 2018

Mäkinen: Θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί από πέρυσι.

Έχοντας ενταχθεί πλήρως πλέον στη νέα του ομάδα, την Toyota Gazoo Racing, ο Ott Tänak είναι αισιόδοξος ότι το Yaris WRC θα είναι αρκετά ισχυρό για να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2018.
 
Ο Εσθονός, ο οποίος κέρδισε δύο αγώνες του WRC το 2017 με την M-Sport World Rally Teamθέλει το 2018 να ανέβει στο πόντιουμ πολύ περισσότερες φορές και δηλώνει ευθαρσώς ότι στόχος του είναι το πρωτάθλημα. 
Λίγες μόνον ημέρες πριν την εκκίνηση του Μόντε Κάρλο, ο Tänak δηλώνει πως έχει προσαρμοστεί πλήρως στη νέα του ομάδα, έχει προετοιμαστεί πολύ καλά, νοιώθει άνετα με το αυτοκίνητο και έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη και τη νίκη στους παγωμένους δρόμους πάνω από το Πριγκιπάτο

Βέβαια, πέρα από τους αντιπάλους θα έχει να αντιμετωπίσει τον «εσωτερικό ανταγωνισμό», με τον Jari-Matti Latvala να θέλει επιτέλους και αυτός ένα πρωτάθλημα και άρα να «πυροβολεί» με το καλημέρα και τον Esapekka Lappi που μόνον αμαλητέα ποσότητα δεν είναι. 
 
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας Tommi Mäkinen (τετράκις παγκόσμιος και τετράκι νικητής ο ίδιος του Μόντε), δηλώνει ότι η Toyota Gazoo Racing, στη δεύτερη χρονιά της στο θεσμό, θα είναι πολύ πιο δυνατή και ανταγωνιστική. 
Το διάστημα που μεσολάβησε, λέει ο Mäkinen, από το τέλος του πρωταθλήματος το 2017 μέχρι σήμερα, δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια και εργαστήκαμε σκληρά για να εξελίξουμε ακόμη περισότερο το αυτοκίνητο. 
Το Μόντε Κάρλο είναι από τη φύση του ένας πολύ δύσκολος αγώνας - είπε - και μολονότι τον κέρδισα τέσσερις φορές, πότε δεν αισθάνθηκα ότι πήγα σωστά προετοιμασμένος γι' αυτόν
Φέτος οι τρεις μας οδηγοί έχουν κάνει πολύ καλύτερη προετοιμασία, με πολλές δοκιμές και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα την επόμενη εβδομάδα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube