Tanak: Δεν βλέπω το λόγο να μην κυνηγήσω το πρωτάθλημα

Tanak: Δεν βλέπω το λόγο να μην κυνηγήσω το πρωτάθλημα

Ο Εσθονός μετά τη νίκη του στη Γερμανία βάζει νέους στόχους

Με τον ομόσταυλό του Sebastien Ogier να έχει 177 βαθμούς, τον Thierry Neuville 160 και τον ίδιο να έχει φτάσει τους 144, ο Ott Tanak βάζει ψηλά τον πήχη τον προσδοκιών του και δηλώνει πως δεν βλέπει το λόγο να μην κυνηγήσει το πρωτάθλημα. 

Τρεις αγώνες απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν με τον επόμενο να είναι στην Ισπανία και να ακολουθούν αυτοί της Βρετανίας και της Αυστραλίας και ο Εσθονός δηλώνει έτοιμος για όλα. 

H εμφάνισή του στη Γερμανία χαρακτηρίστηκε από την ταχυτητά του, αλλά και από μια πρωτοφανή για τον ίδιο ωριμότητα, διαχειριζόμενος άριστα την πίεση του Mikkelsen όταν και όπως έπρεπε. 

Την ίδια στιγμή οι επίλογές του στα ελαστικά ήταν αυτές που του χάρισαν την κρίσιμη διαφορά από τους υπόλοιπους οδηγούς το Σάββατο, επιλογή που και αυτή σηματοδοτεί με τη σειρά της την ωριμότητά του ως οδηγού. 

Ο ίδιος μιλώντας στο κανάλι της Red Bull μετά τον αγώνα, χαρακτήρισε το ράλι της Γερμανίας ένα από τα πιο δύσκολα με το συγκεκριμένο να ήταν ακόμη δυσκολότερο λόγω και των καιρικών συνθηκών. Ο συγκεκριμένος αγώνας είπε, μπορεί να συγκριθεί από πλευράς εναλλαγής συνθηκών μόνον με το Monte Carlo.

Ωστόσο, το Fiesta αποδείχθηκε και αξιόπιστο και πιο γρήγορο από τον ανταγωνισμό. Οδηγούσε, είπε, με το ένα μάτι στον Mikkelsen και όταν δημιούργησα μια διαφορά ασφαλείας μαζί με τον συνοδηγό μου την  διαχειριστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. 

Στην ερώτηση ποια ειδική διαδρομή ξεχώρισε απάντησε πως η πλέον απαιτητική και τεχνική ήταν η Panzerplatte και λόγω του μήκους της (40+ χιλιόμετρα) και επειδή λόγω της ύπαρξης των τσιμεντένιων τοιχίων στο πλάι (hinkelsteins) το παραμικρό λάθος σε στέλνει εκτός αγώνος. 

Τέλος, ερωτηθείς από το κανάλι της Red Bull ποιος θα είναι φέτος ο πρωταθλητής δεν δίστασε να απαντήσει “εγώ”!..

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube