Rally Finland: Ο Latvala 4,5'' μόλις μπροστά από τον Ogier [video]

Rally Finland: Ο Latvala 4,5'' μόλις μπροστά από τον Ogier [video]

O Jari-Matti Latvala είναι επικεφαλής του ράλι της πατρίδας του μετά το τέλος της πρώτης ημέρας, με μικρή διαφορά από τον team-mate του στη VW

O Latvala κέρδισε τις δύο βρεγμένες ειδικές του απογεύματος της Πέμπτης, έκανε τον ίδιο χρόνο στην Ε.Δ.3 με τον Ogier και στη συνέχεια έχασε 8 δέκατα σε σχέση με τον team-mate του όταν έξυσε μια αχυρόμπαλα στην ειδική μέσα στην πόλη Harju, με την οποία έκλεισε η πρώτη μέρα του αγώνα.

Έτσι ο Latvala είναι 4,5” μπροστά από τον Ogier πριν το αυριανό μεγάλο σκέλος του αγώνα, με τις 9 ειδικές διαδρομές.  

Ο Kris Meeke (Citroen) είναι μέχρι στιγμής ο μόνος που καταφέρνει να κρατιέται κοντά στο δίδυμο της VW, όντας 4,7” πίσω από τον Ogier στο τέλος της πρώτης ημέρας. Είναι μια καλή αρχή για τον Βορειοϊρλανδό, στο πρώτο από τα τρία ράλι που θα κρίνουν το αν θα έχει συμβόλαιο και για το 2015.

O Juho Hanninen ήταν αρχικά πολύ κοντά στον Meeke, ξεκινώντας δυναμικά το ράλι της πατρίδας του με το Hyundai. Όμως στη συνέχεια έχασε χρόνο στα λούκια που άνοιξαν στο δρόμο τα πρώτα αυτοκίνητα, στο δεύτερο πέρασμα της Ε.Δ. Lankamaa, και στο τέλος της ημέρας έπεσε στην 5η θέση, πίσω από τον Mikko Hirvinen (Ford).

Μόλις 0,8” χωρίζουν τον Hirvonen, τον Hanninen και τον προσεκτικό Andreas Mikkelsen (VW), που κατέχουν τις θέσεις 4,5 και 6 στην προσωρινή κατάταξη, με τον Mads Ostberg (Citroen) πίσω τους. Οι Hirvonen και Ostberg είναι ιδιαίτερα απογοητευμένοι που έχουν μείνει ήδη μισό λεπτό πίσω από τους πρώτους.

Ο Thierry Neuville (Hyundai) δεν είναι μακριά από αυτό το γκρουπάκι, παρότι λέει πως οι σημειώσεις του ήταν πολύ συντηρητικές στην αρχή. Ο Robert Kubica (Ford) κάνει σταθερούς χρόνους και είναι 9ος, στην πρώτη του προσπάθεια στη Φιλανδία με αυτοκίνητο WRC.

Δύο άλλα μέλη της M-Sport αντιμετώπισαν ήδη προβλήματα: Ο Henning Solberg έπεσε από την 8η στη 12η θέση αφού χτύπησε σε μια πέτρα και του έσκασε το λάστιχο στην Ε.Δ.3, ενώ ο επανεμφανιζόμενος Jarrko Nikara βγήκε κι εγκατέλειψε στην ίδια ειδική ενώ ήταν στην 11η θέση.

Η γενική κατάταξη μετά την Ε.Δ.4:
ΘΟδηγός              Ομάδα      Χρόνος/Διαφ.
 1.  Jari-Matti Latvala  VW            29m17.9s
 2.  Sebastien Ogier     VW               +4.5s
 3.  Kris Meeke          Citroen          +9.2s
 4.  Mikko Hirvonen      M-Sport Ford    +26.4s
 5.  Juho Hanninen       Hyundai         +27.1s
 6.  Andreas Mikkelsen   VW              +27.2s
 7.  Mads Ostberg        Citroen         +30.9s
 8.  Thierry Neuville    Hyundai         +38.8s
 9.  Robert Kubica       M-Sport Ford    +52.1s

10.  Hayden Paddon       Hyundai       +1m06.0s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube