Ράλι Tour de Corse: O Kubica ταχύτερος στο shakedown

Ράλι Tour de Corse: O Kubica ταχύτερος στο shakedown

O Robert Kubica έκανε τον πρώτο χρόνο στο shakedown του Γύρου Κορσικής, σε υγρό οδόστρωμα και ενώ αναμένονται βροχές στον αγώνα.

Η βροχή αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, την πρώτη μέρα του αγώνα, ενώ κάποιες προβλέψεις μιλούν για μέχρι και 200 mm βροχόπτωσης στην περιοχή των ειδικών διαδρομών.

«Με αυτά τα λάστιχα, αν πράγματι βρέξει δυνατά, θα είναι πολύ δύσκολο ακόμα και να μείνεις πάνω στο δρόμο», είπε ο Kubica, που φοράει λάστιχα της Pirelli που παραδοσιακά κρατούν καλά στο βρεγμένο.

«Είμαι πολύ εύκολο να αρχίσεις να υδρολισθαίνεις, και τότε δεν έχεις κανένα έλεγχο. Αυτό το ράλι, και ειδικά αύριο, θα είναι μια μεγάλη πρόκληση».

Ο Kubica δεν πήγε στον προηγούμενο αγώνα, στην Αυστραλία, ώστε να επικεντρωθεί στην προετοιμασία για την Κορσική.

«Χρειάζεσαι αυτοπεποίθηση σ’ αυτό το ράλι, και μπορεί να είναι δύσκολο να τη βρεις αύριο», σημείωσε ο Πολωνός.

Ο Kris Meeke (Citroen) ήταν δεύτερος, 8 δέκατα πίσω από τον Kubica, και παραδέχτηκε ότι όλοι έχουν τα μάτια τους στον ουρανό.

«Όταν ακούς για τέτοια βροχή, πρέπει να σκέφτεσαι για κατολισθήσεις και τέτοια πράγματα», είπε ο Meeke. «Προφανώς θα είναι πολύ δύσκολα με αυτό το λάστιχο, ένα καινούργιο λάστιχο από το οποίο κανείς μας δεν έχει την παραμικρή εμπειρία. Αν βρέξει, θα κοιτάξουμε απλά να επιβιώσουμε. Θα είναι μεγάλη πρόκληση».

Ο Jari-Matti Latvala ήταν 3ος στο shakedown, 1,3” πίσω από τον Kubica αλλά πρώτος από τα Volkswagen. O ήδη πρωταθλητής Sebastien Ogier ήταν μόλις 0,3” πίσω από τον Φιλανδό team-mate του.

Ο Dani Sordo ήταν ο πρώτος από τους 4 οδηγούς της Hyundai, κάνοντας τον 5ο χρόνο στη δοκιμαστική ειδική των 3,88 km κοντά στο Corte.

Οι οδηγοί της M-Sport, Elfyn Evans και Ott Tanakνεοφώτιστοι και οι δύο στην Κορσική – ήταν στη 10η και τη 13η θέση αντίστοιχα με τα Ford Fiesta WRC τους.

ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΣΤΟ SHAKEDOWN TOY ΓΥΡΟΥ ΤΗς ΚΟΡΣΙΚΗΣ:

ΘΕΣΗΟΔΗΓΟΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΧΡΟΝΟΣ
1.Robert KubicaFord Fiesta RS2min 19.0sec
2.Kris MeekeDS 32min 19.8sec
3.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R2min 20.3sec
4.Sébastien OgierVolkswagen Polo R2min 20.6sec
5.Dani SordoHyundai i202min 21.1sec
6=Mads ØstbergDS 32min 21.4sec
6=Kevin AbbringHyundai i202min 21.4sec
8=Thierry NeuvilleHyundai i202min 21.9sec
8=Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R2min 21.9sec
10.Elfyn EvansFord Fiesta RS2min 22.5sec

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube