Ράλι Σουηδίας: O Neuville χτίζει διαφορά [video]

Ράλι Σουηδίας: O Neuville χτίζει διαφορά [video]

Ο Βέλγος της Hyundai ξαναπέρασε επικεφαλής το απόγευμα, για να ανοίξει μια διαφορά 28,1” μέχρι το τέλος της ημέρας.

Ο Thierry Neuville έχασε την πρώτη θέση από τον Jari-Matti Latvala (Toyota) στην τελευταία πρωινή ειδική, αφού χτύπησε μια πέτρα, αλλά ξαναπέρασε μπροστά μετά την πρώτη απογευματινή ειδική, Hof-Finnskog.

Στη συνέχεια έριξε 17,9” στον Latvala στην ειδική Svullrya, αυτή όπου είχε χτυπήσεις την πέτρα το πρωί. Και παρότι άνοιξε η πόρτα του στην ειδική Torsby, o Neuville αύξησε κι άλλο τη διαφορά του από τον Φιλανδό.

Ο Latvala δυσκολεύτηκε στην προτελευταία ειδική της ημέρας, το παράκανε οδηγικά και δεν απέφυγε τα μικρολάθη. Πάντως παγίωσε τη 2η θέση, 21,6” μπροστά από τον Ott Tanak με το Ford Fiesta της M-Sport.

Ο Tanak άλλαξε κιβώτιο στο σέρβις αφού του έμπαινε νεκρό στα κατεβάσματα ταχύτητας. Ο Εσθονός ανεβοκατέβαινε στην κατάταξη, μέσα στην πρώτη δεκάδα, όμως η νίκη του στην Ε.Δ.8 σε συνδυασμό με τον κακό χρόνο του Kris Meeke στην ειδική, τον ανέβασε από την 5η στην 3η θέση της προσωρινής κατάταξης.

Ο Meeke έκανε το δεύτερο καλύτερο χρόνο με το Citroen C3 WRC στην προτελευταία ειδική της ημέρας –το είχε ξανακάνει και το πρωί– και είναι 4ος, με πιθανότητες να ανέβει στο βάθρο μεθαύριο. Όμως στην Torsby είπε ότι η οδήγησή του ήταν «φρικτή» και ότι ήταν «πολύ αργός» αφού έχασε πολλά από τα καρφιά στα λάστιχά του.

Ο νικητής του Monte, Sebastien Ogier, ταλαιπωρήθηκε ανοίγοντας το δρόμο, αλλά ένας καλός χρόνος στη Svullrya περιόρισε τη ζημιά. Είναι τώρα 3,9” πίσω από τον Meeke, αλλά 55,7” μακριά από τον Neuville ενώ απομένουν δύο μέρες αγώνα.

Όμως, με το νέο κανονισμό της FIA, o Γάλλος δεν θα είναι αναγκασμένος να ανοίγει το δρόμο και αύριο Σάββατο, όπως ίσχυε το 2016, κι έτσι θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει χρόνο.

O Hayden Paddon είχε καλύτερη απόδοση μετά από αλλαγές στο σέρβις που έκαναν το Hyundai του «πολύ πιο οδηγήσιμο». Ενώ ήταν στο τέλος της δεκάδας, ο Νεοζηλανδός ήταν στην πρώτη πεντάδα και στις τρεις τελευταίες ειδικές, περνώντας έτσι τον team-mate του, Dani Sordo, και κρατώντας τώρα την 6η θέση.

Ο Craig Breen, στον πρώτο του αγώνα με το Citroen του 2017, έχασε την αυτοπεποίθησή του αφού βγήκε και χτύπησε σε ένα ανάχωμα. Είναι 8ος, μπροστά από τον Elfyn Evans (DMACK Fiesta), που είχε αναλαμπές ταχύτητας αλλά έχασε πολύ χρόνο από σκασμένο λάστιχο.

Ο Mads Ostberg είχε ένα δύσκολο απόγευμα όπου μεταξύ άλλων έχασε και την πίσω πτέρυγα του νέου Fiesta του σε ένα γρήγορο άλμα. Η πτέρυγα τού επιστράφηκε μετά από έκκληση στα social media και η ομάδα του τώρα θα προσπαθήσει να βρει την αιτία της αποκόλλησης. Ο Νορβηγός δεν ξεκίνησε την τελευταία ειδική της ημέρας.

Ο Juho Hanninen, με το δεύτερο Toyota Yaris WRC, εγκατέλειψε αφού χτύπησε σε δέντρο για δεύτερο στη σειρά αγώνα!

Ο Pontus Tidemand με το εργοστασιακό Skoda κυριαρχεί στην κατηγορία WRC2, όντας πάνω από μισό λεπτό μπροστά από τον Teemu Suninen με το Fiesta R5 της M-Sport.

H ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Ε.Δ.8:

ΘΕΣΗΠΛΗΡΩΜΑΑΥΤ/ΤΟΧΡ./ΔΙΑΦ.
1Thierry Neuville, N.GilsoulHyundai1h16m24.7s
2Jari-Matti Latvala, M.AnttilaToyota28.1s
3Ott Tanak, M.JarveojaFord49.7s
4Kris Meeke, P.NagleCitroen51.8s
5Sebastien Ogier, J.IngrassiaFord55.7s
6Hayden Paddon, J.KennardHyundai1m17.8s
7Dani Sordo, M.MartiHyundai1m40.3s
8Craig Breen, S.MartinCitroen1m54.3s
9Elfyn Evans, D.BarrittFord3m01.5s
10Stephane Lefebvre, G.MoreauCitroen3m23.6s

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube