Ράλι Σουηδίας: Ιπτάμενοι και… rallymen [photo & video]

Ράλι Σουηδίας: Ιπτάμενοι και… rallymen [photo & video]

Απολαύστε φωτογραφίες και video από το Ράλι Σουηδίας με τα νέα αγωνιστικά προδιαγραφών 2017 σε… όχι και τόσο χαμηλές πτήσεις.

Η Φιλανδία φημίζεται για τις πολύ υψηλές ταχύτητες και τα άλματα που χαρακτηρίζουν τις περισσότερες ειδικές διαδρομές. Αλλά και η Σουηδία δεν πάει πίσω.

Στο video και στις εικόνες που μας έστειλε ο ανταποκριτής μας φωτογράφος Νίκος Κατίκης / rallypixels, βλέπουμε τα αυτοκίνητα σε άκρως εντυπωσιακές πόζες. Επειδή οι ταχύτητες είναι πολύ υψηλές, δεν είναι μόνο η απόσταση από το έδαφος μεγάλη, αλλά και αυτή που διανύει το αυτοκίνητο στον αέρα. Όλες οι ομάδες αλλά και οι θεατές περίμεναν με ενδιαφέρον να δουν πως θα συμπεριφερθούν στα άλματα τα νέα αυτοκίνητα με τα πολύ μεγαλύτερα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Στο Ράλι Σουηδίας, στη διάσημη ειδική διαδρομή Vargasen, υπάρχει ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία στο καλαντάρι του WRC: το Άλμα του Colin. Από το 2009 οι διοργανωτές απονέμουν ένα ειδικό βραβείο προς τιμήν του παγκόσμιου πρωταθλητή του 1995, στον οδηγό που θα πηδήξει πιο μακριά. Είναι ένας συνδυασμός ταχύτητας, θάρρους και τεχνικής, αφού το άλμα δεν είναι στη μέση μιας μεγάλης ευθείας, αλλά μετά από μια δεξιά καμπή. Ενώ ακολουθεί άλλη μία μετά την προσγείωση.

Ο Mads Ostberg είχε βάλει στόχο φέτος να πετύχει την απόλυτη επίδοση, οδηγώντας το Ford Fiesta WRC 2017. Το ρεκόρ είναι 45 μέτρα, και ο Νορβηγός, παρότι πέτυχε το μεγαλύτερο άλμα για τον φετινό αγώνα, αυτό ήταν ένα μέτρο κοντύτερο από αυτό που χρειαζόταν. Στην πρώτη διέλευση από την ειδική, στο πρωινό loop, ο Osteberg έκανε άλμα 42 μέτρων. Και στο απογευματινό έκανε ένα πέρασμα «όλα ή τίποτα» και διένυσε απόσταση 44 μέτρων στον αέρα. Ή αλλιώς, 12 φορές το μήκος του Fiesta. Και έχασε για λίγο το ρεκόρ.

«Έχασα τη γραμμή μου στην προηγούμενη στροφή, πάτησα στο μαλακό χιόνι και μου έκοψε λίγη φόρα», εξήγησε ο Ostberg.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube