Ράλι Πορτογαλίας: Θρίαμβος για Meeke και Citroën, ψυχρολουσία στην VW [video]

Ράλι Πορτογαλίας: Θρίαμβος για Meeke και Citroën, ψυχρολουσία στην VW [video]

Ο Kris Meeke από το "ψυγείο" με το DS3 χωρίς εξέλιξη ενάμιση χρόνο κέρδισε την VW.

Την δεύτερη νίκη της καριέρας του, μετά την Αργεντινή πέρσι, πέτυχε ο Kris Meeke με το DS3 WRC στην Πορτογαλία.

Από πέρσι η Citroën έχει ανακοινώσει ότι δεν θα ακολουθήσει όλο το πρωτάθλημα στο WRC προκειμένου να συγκεντρώσει τους πόρους της στην εξέλιξη του νέου C3 με τις προδιαγραφές του 2017. Οι Γάλλοι ελπίζουν ότι η αλλαγή κανονισμών θα είναι μια ευκαιρία να ανατρέψουν τον συσχετισμό δυνάμεων και να εκθρονίσουν την VW από την κορυφή του σπορ.

Ο Kris Meeke είχε συμμετάσχει φέτος μόνο στους δύο πρώτους αγώνες, στο Monte Carlo και στην Σουηδία. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν γρήγορος αλλά εγκατέλειψε από χτύπημα σε βράχο κρυμμένο στο χιόνι. Για την Πορτογαλία ο Meeke είχε βάλει χαμηλά τον πήχη, λέγοντας ότι συμμετέχει απλώς για να «ξεμουδιάσει» με ένα αυτοκίνητο χωρίς εξέλιξη για ενάμιση χρόνο. Η δήλωση αυτή μάλλον θα ακούγεται ειρωνική στα αυτιά του Sebastien Ogier αυτή την στιγμή.

Ο Meeke ως τελευταίος στο πρωτάθλημα των οδηγών WRC ξεκινούσε τελευταίος και είχε καθαρό δρόμο. Έτσι είχε την πρωτοπορία του αγώνα τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο. Το πρωί της Κυριακής έχασε έξι δευτερόλεπτα, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με διαφορά σχεδόν μισού λεπτού.

«Ήταν ένα σχεδόν τέλειο Σαββατοκύριακο για εμάς. Απόδοση για σεμινάριο, σε όλα τα επίπεδα. Είναι ένα νέο βήμα στην καριέρα μου. Φέτος η δουλειά μας είναι να συλλέξουμε εμπειρία και ειλικρινά δεν θα μπορούσα να πάρω περισσότερα από αυτόν τον αγώωνα. Θα αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες από αγώνες όπως αυτός για να διεκδικήσουμε τον τίτλο του χρόνου», δήλωσε ο Kris Meeke.

Για την δεύτερη θέση μονομάχησαν ο Ogier με τον Andreas Mikkelsen, μέχρι το τέλος. O Νορβηγός, έχοντας κάνει τον ταχύτερο χρόνο και στις δύο ειδικές, στο πρώτο loop, στο δεύτερο είχε το περιθώριο να μείνει πίσω από τον Ogier χωρίς να χάσει την θέση του στην γενική κατάταξη. Έτσι ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου με τον παγκόσμιο πρωταθλητή τελικά στην 3η θέση.

Ο Ogier ρέφαρε ένα μέρος από την βαθμολογική του απώλεια κερδίζοντας την Power Stage, με τους Latvala και Mikkelsen να τον ακολουθούν. Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα ο Dani Sordo, που ανέλαβε να διασώσει την Hyundai μετά την καταστροφή του Paddon. Ο Eric Camilli της M-Sport με το Fiesta μετά από τους καταστροφικούς πρόσφατους αγώνες του πήρε την 5η θέση, εμπρός από τον Latvala. Ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με το τιμόνι την Παρασκευή, ήταν πάνω από ένα λεπτό πίσω το Σάββατο αλλά κατάφερε να πλησιάσει την πεντάδα στα 5 μόλις δευτερόλεπτα.

Ο Mads Ostberg με το δεύτερο Fiesta της Μ-Sport τερμάτισε 7ος κρατώντας την 3η θέση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, με τον Martin Prokop να τερματίζει 8ος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube