Ράλι Πολωνίας: Ο Ogier κρατιέται στην πρώτη θέση

Ράλι Πολωνίας: Ο Ogier κρατιέται στην πρώτη θέση

Ο Sebastien Ogier σταθεροποίησε τη διαφορά του από τον Andreas Mikkelsen, ολοκληρώνοντας τη μέρα 5,6” μπροστά.

Ο Mikkelsen απειλούσε τον team-mate του όλη μέρα σήμερα, χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει.

Προβλήματα με τον αριθμό των θεατών στην πρώτη ειδική του απογεύματος, την Mazury 2, ανάγκασαν τους οργανωτές να τη ματαιώσουν. Αυτό, κατά τον Mikkelsen, χάλασε τη στρατηγική ελαστικών που είχε προγραμματίσει για το σκέλος.

Ο Νορβηγός πάντως δεν το έβαλε κάτω και κέρδισε την επόμενη ειδική, Wieliczki. O Ogier ήταν μόλις 6ος και η διαφορά τους μειώθηκε από τα 7,2” στα 5,8”. Όμως ο πρωταθλητής επωφελήθηκε στην τελευταία σημερινή ειδική από το γεγονός ότι ξεκινούσε πρώτος.

Ο Ogier είχε επικρίνει δριμύτατα τη φετινή αλλαγή στη σειρά εκκίνησης της δεύτερης ημέρας, αλλά ο νέος κανονισμός του έδωσε πλεονέκτημα στην ειδική Swietajno καθώς η σκόνη εμπόδισε την ορατότητα αυτών που ξεκινούσαν πίσω του.  

Παρ’ όλα αυτά ο Mikkelsen κέρδισε άλλα 1,1” από τον Γάλλο, για να χάσει στη συνέχεια 0,9” αφού ο Ogier πήρε την υπερειδική για να ξαναφέρει τη διαφορά στα 5,6” ενώ απομένουν μόνο οι δύο αυριανές ειδικές.

Αρκετά πίσω από τους δύο πρώτους είχαμε μάχη και για την 3η θέση ανάμεσα στον Ott Tanak (Ford) και τον Jari-Matti Latvala (VW). Ο Εσθονός έδειξε τόσο γρήγορος όσο το πρωί, κέρδισε την τελευταία «κανονική» ειδική της ημέρας και θα ξεκινήσει αύριο 1,5” μπροστά από τον Φιλανδό.

Ο Hayden Paddon ήταν ο ταχύτερος από τους τέσσερις οδηγούς της Hyundai, έκανε μέχρι και δεύτερο χρόνο σε ειδική και κρατάει με άνεση την 5η θέση μπροστά από τον team-mate του, Thierry Neuville.

Πίσω από τα δύο i20 είναι ο τοπικός ήρωας Robert Kubica (Ford), που φάνηκε για μια φορά σταθερός και επανέλαβε τη 2η θέση στην υπερειδική, την οποία είχε ξαναπάρει την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο πρώην αστέρας της F1 έχασε την πρώτη θέση από τον Ogier για μόλις 0,1” και αποθεώθηκε από την κατάμεστη κερκίδα της Mikolajki Arena.

O Kris Meeke (Citroen), παρότι δυσκολεύτηκε να βρει μια σωστή στρατηγική ελαστικών, είναι άνετα μπροστά από τον team-mate του, Mads Ostberg, ο οποίος είχε μάχη με τον Dani Sordo (Hyundai) για την θέση.

Ο Esapekka Lappi εξακολουθεί να κυριαρχεί στην κατηγορία WRC2 και είναι στη 12η θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από τον team-mate του στη Skoda, Pontus Tidemand.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ:

ΘΕΣΗΟΔΗΓΟΣΟΜΑΔΑΑΥΤ/ΤΟΧΡ./ΔΙΑΦ.
1Sebastien OgierVolkswagen MotorsportVolkswagen2h12m23.2s
2Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport IIVolkswagen5.5s
3Ott TanakM-Sport World Rally TeamFord17.6s
4Jari-Matti LatvalaVolkswagen MotorsportVolkswagen19.1s
5Hayden PaddonHyundai Motorsport NHyundai55.6s
6Thierry NeuvilleHyundai MotorsportHyundai1m15.0s
7Robert KubicaRK World Rally TeamFord1m29.1s
8Kris MeekeCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen1m39.4s
9Mads OstbergCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen1m56.0s
10Daniel SordoHyundai MotorsportHyundai2m17.1s

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube