Ράλι Πολωνίας: Καίγεται για νίκη η VW, με την καλύτερη ψυχολογία η Hyundai [video]

Ράλι Πολωνίας: Καίγεται για νίκη η VW, με την καλύτερη ψυχολογία η Hyundai [video]

Ένας από τους πιο γρήγορους αγώνες μετά το Ράλι της Φινλανδίας

O έβδομος αγώνας του θεσμού βρίσκει το WRC στην Πολωνία, τον νεώτερο αγώνα στο καλαντάρι. Είναι ο αγώνας που επί της ουσίας πήρε τη θέση του δικού μας «Ακρόπολις» όταν αυτό βγήκε από το WRC.

Είναι η πέμπτη μόλις φορά που η Πολωνία φιλοξενεί τον αγώνα το επίκεντρο του οποίου βρίσκεται στην πόλη Mikolajki, αρκετά βόρεια της Βαρσοβίας και πολύ κοντά στη λίμνη Masurian
Ο αγώνας αποτελείται από 21 ειδικές διαδρομές με συνολικό μήκος 1.253,29 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 306,10 είναι αυτά των ειδικών διαδρομών. Βασικό χαρακτηριστικό του αγώνα είναι οι υψηλές ταχύτητες με τη μέση ωριαία να αγγίζει αυτήν του Ράλι Φινλανδίας.
Να σημειώσουμε πως οι διοργανωτές για φέτος έχουν κρατήσει μόλις 4 ειδικές ίδιες με πέρυσι. 
 
Στο μεταξύ προβληματισμός επικρατεί στην Volkswagen Motorsport που δεν έχει σημειώσει νίκη στους τελευταίους τρεις αγώνες. Ο περυσινός νικητής Sebastien Ogier είναι προφανές πως θα πιέσει με στόχο το ψηλότερο σκαλί όμως έχει το μειονέκτημα να ανοίγει το δρόμο κάτι που του κοστίζει. Χωρίς άγχος ο Mikkelsen, με μπόλικο άγχος αντίθετα ο Latvala, μένει να δούμε τι θα κάνουν.

Στον αντίποδα η Hyundai έρχεται με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις επιδόσεις της στους προηγούμενους αγώνες. Στην Πολωνία θα τρέξει με τρία i20 WRC προδιαγραφών 2016 θα συμμετάσχει στον αγώνα για τους Thierry Neuville και Heyden Paddon να συνεισφέρουν στο πρωτάθλημα των Κατασκευαστών και τον Dani Sordo για την Ν Motorsport. Ο Βέλγος μετά τη νίκη του στη Σαρδηνία κυνηγά άλλη μια διάκριση όπως και ο Νεοζηλανδός που θέλει να ξεχάσει τις δύο πρόσφατες εγκαταλείψεις του. 

Η M – Sport World Rally Team του Malcom Wilson στοχεύει απλά στη συγκομιδή βαθμών με ό,τι ήθελε προκύψει από εκεί και μετά, την ώρα που η Citroen κατεβαίνει στον αγώνα με δύο DS 3 WRC τελευταίας γενιάς για τους Stephane Lefebvre και Craig Breen. Και αυτό γιατί ο Kris Meeke ασχολείται με την εξέλιξη του νεόυ C3 WRC.

O αγώνας ξεκινά την Πέμπτη με το shakedown των 3,38 χιλιομέτρων και θα ακολουθήσει η σούπερ ειδική στο Mikolajki Arena. Την Παρασκευή έχουμε οκτώ ε.δ. ,το Σάββατο άλλες επτά και την Κυριακή τέσσερις, με την τελευταία να είναι η Power Stage.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube