Ράλι Ουαλίας: O Evans διευρύνει το προβάδισμά του

Ράλι Ουαλίας: O Evans διευρύνει το προβάδισμά του

Ο Evans ανοίγει τη διαφορά του, ενώ μετά το καλό απογευματινό loop του Ogier, τα τρία Fiesta της M-Sport είναι στις θέσεις 1-2-3.

Ο Elfyn Evans είναι επικεφαλής της προσωρινής κατάταξης του Ράλι Ουαλίας με σχετική μάλιστα άνεση. Και είναι ο πρώτος Βρετανός που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, έστω προσωρινά, μετά τον αείμνηστο Colin McRae.

Ο Evans ήταν πέμπτος μετά την πανηγυρική Υπερειδική το βράδυ της Πέμπτης, αλλά πέρασε μπροστά όταν έκανε τον ταχύτερο χρόνο σε δύο Ειδικές του πρωινού loop της Παρασκευής και στην πρώτη του απογευματινού. Στη δεύτερη θέση είναι ο Ott Tanak με το άλλο Fiesta της M-Sport, ο οποίος ήταν πιο αργός στο απογευματινό loop από τον Ogier. O Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής είναι στην 3η θέση της προσωρινής κατάταξης έχοντας κάνει τον ταχύτερο χρόνο σε δύο Ε.Δ. το απόγευμα της Παρασκευής, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Evans. Το δυνατό απογευματινό loop του Ogier ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα σε μια τέλεια μέρα για την M-Sport που βλέπει στον εντός έδρας αγώνα της τα τρία Ford Fiesta στις τρεις πρώτες θέσεις.

Το Hyundai του Neuville ήταν το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς σήματα Ford που κέρδισε Ε.Δ. κι αυτό έφερε τον Βέλγο στην 4η θέση της κατάταξης. Αν και δεν ήταν ευχαριστημένος από το στήσιμο του αυτοκινήτου και παραπονιόταν για υποστροφή, χωρίς την  ποινή 10” που χρεώθηκε επειδή ο κινητήρας του δεν έπαιρνε εμπρός και άργησε να εμφανιστεί στην εκκίνηση της πρώτης Ε.Δ. της ημέρας, θα ήταν μόλις τρία δέκατα πίσω από τον Ogier.

Ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής ήταν ένας από τους πολλούς οδηγούς που παραπονιόταν για υπερστροφή, και ο Kris Meeke, ο οποίος έχασε δύο θέσεις στην τελευταία Ε.Δ. της Παρασκευής, χωρίζουν τον Neuville από το άλλο Hyundai του Andreas Mikkelsen. Τα άλλα δύο Hyundai των Sordo και Paddon είναι στην 8η και 9η θέση, ενώ το Yaris του Hanninen, ο οποίος έχασε χρόνο όταν ένα λάστιχό του άρχισε να χάνει σταδιακά πίεση, συμπληρώνει την δεκάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube