Ράλι Ουαλίας: Ο Evans μακράν ο ταχύτερος στο shakedown

Ράλι Ουαλίας: Ο Evans μακράν ο ταχύτερος στο shakedown

Ο Ουαλός, στο «σπίτι» του και με λάστιχα της DMACK ειδικά εξελιγμένα για τις βρετανικές συνθήκες, ήταν πρώτος και με διαφορά.

O Elfyn Evans με το Ford Fiesta έκανε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική Clocaenog των 3,32 km, με διαφορά 2,3” από τον Dani Sordo με το Hyundai i20.

Ο Ισπανός, με τη σειρά του, ήταν ένα δέκατο μπροστά από τον Ott Tanak (M-Sport Fiesta) κι ένα γκρουπ από άλλους οδηγούς πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον.

Ο Evans εκμεταλλεύτηκε μια νέα σειρά ελαστικών της DMACK, που ντεμπουτάρισαν στο προηγούμενο ράλι, στην Καταλονία, και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις κρύες, υγρές και λασπωμένες συνθήκες των δρόμων στα ουαλικά δάση.

«Τα πράγματα δείχνουν καλά για την ώρα, όμως δεν προβλέπεται άλλη βροχή, οπότε θα είναι θέμα του πόσο γρήγορα θα στεγνώσει. Αν έχουμε συνθήκες σαν αυτές του shakedown, αυτό θα είναι πολύ θετικό για μας, αλλά αν στεγνώσει πολύ, αυτός ο μεγάλος κύκλος το Σάββατο το πρωί μπορεί να είναι δύσκολος», δήλωσε ο Evans.

Ο Jari-Matti Latvala με το Toyota Yaris ήταν 0,1” πίσω από τον Tanak, με τον Thierry Neuville και τον Hayden Paddon, που επιστρέφει αφού απουσίασε στην Ισπανία, να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Ο Sebastien Ogier, που μπορεί να πάρει τον πέμπτο στη σειρά παγκόσμιο τίτλο του αν πάει καλά σε αυτό τον αγώνα, ήταν 7ος και δεν αποκλείει μια πέμπτη στη σειρά νίκη του στην Ουαλία.

«Πανέμορφοι δρόμοι, με καλή χάραξη και πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά απολαυστικοί στην οδήγηση», είπε ο Γάλλος. «Θα ήταν φανταστικό να κερδίσουμε τον τίτλο εδώ. Αυτό είναι το σχέδιό μας και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, αλλά αν είναι πολύ μπερδεμένα τα πράγματα, θα πρέπει να φανούμε και έξυπνοι».

Ο νικητής της Καταλονίας, Kris Meeke, ήταν μόλις 12ος, 4,7” πίσω από τον Evans και έξαλλος με τη Citroen που, για λόγους κόστους, δεν έκανε δοκιμές στην Ουαλία αλλά στη Γαλλία. «Έπρεπε να κάνουμε μαντεψιά στο στήσιμο του αυτοκινήτου, και δεν μας βγήκε», είπε ο Βορειοϊρλανδός.

[Πηγές: wrc.com, Autosport]

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΣΤΟ SHAKEDOWN ΤΟΥ ΡΑΛΙ ΟΥΑΛΙΑΣ:

Θ.

ΟΔΗΓΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟR

ΧΡ./ΔΙΑΦ.

1.

Elfyn Evans

Ford Fiesta

1min 58.1sec

2.

Dani Sordo

Hyundai i20

+ 2.3sec

3.

Ott Tänak

Ford Fiesta

+ 2.4sec

4.

Jari-Matti Latvala

Toyota Yaris

+ 2.5sec

5.

Thierry Neuville

Hyundai i20

+ 2.7sec

6.

Hayden Paddon

Hyundai i20

+ 2.8sec

7=.

Sébastien Ogier

Ford Fiesta

+ 3.4sec

7=.

Andreas Mikkelsen

Hyundai i20

+ 3.4sec

9=.

Juho Hänninen

Toyota Yaris

+ 3.5sec

9=.

Craig Breen

Citroën C3

+ 3.5sec

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube