Ράλι Ουαλίας: Άνετα πρώτος ο Evans πριν τις νυχτερινές Ε.Δ. του Σαββάτου [video]

Ράλι Ουαλίας: Άνετα πρώτος ο Evans πριν τις νυχτερινές Ε.Δ. του Σαββάτου [video]

Ο Elfyn Evans έχει εδραιώσει το προβάδισμά του και μπαίνει με αυτοπεποίθηση στις βραδινές Ειδικές του Σαββάτου.

Ο Elfyn Evans οδηγεί το Ράλι Ουαλίας με προβάδισμα 50 δευτερολέπτων καθώς τα πληρώματα ετοιμάζονται για τις βραδινές Ε.Δ. του Σαββάτου.

Ο Thierry Neuville έγινε ο πρώτος οδηγός που πήρε Ε.Δ. από τον Evans το Σάββατο, όταν κέρδισε την Dyfi. Αλλά ο Evans δεν έπεσε πιο πίσω από την 2η θέση, οπότε η απώλεια ήταν ελάχιστη και έτσι ο οδηγός του DMACK Fiesta έχει προβάδισμα 47,9”. Ο ρυθμός του Neuville του επέτρεψε να πάρει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα από τα άλλα δύο Ford της M-Sport. Ο Tanak είναι 14” πίσω από τον Neuville, ενώ ο Ogier που ήταν ταχύτερος από τον Εσθονό έκλεισε τη διαφορά από τον team-mate του στα 3,3”. Οι Neuville και Tanak θα πρέπει να πάρουν οκτώ βαθμούς περισσότερους από τον Ogier για να μην επιτρέψουν στον Γάλλο να κλειδώσει τον τίτλο και να πάνε τη μάχη στον επόμενο αγώνα, στην Αυστραλία. Πράγμα που βάσει απόδοσης δεν φαίνεται να μπορούν να κάνουν, αν και με τους διαθέσιμους πόντους της Powerstage μαθηματικά είναι εφικτό.

Ο Jari-Matti Latvala δήλωσε ότι μετά τη μεσημεριανή ανασυγκρότηση η κατάσταση στις Ε.Δ. χειροτέρεψε, με περισσότερο νερό και λάσπη. Και ενώ ισχυρίζεται ότι οδηγεί στο απόλυτο όριο, δεν καταφέρνει κάτι καλύτερο από την 5η θέση με το Toyota Yaris, μόλις 1,6” μπροστά από το Hyundai του Mikkelsen. Ο Kris Meeke είναι σε επαφή με αυτούς τους δύο, παρότι έχασε την πίσω πτέρυγα του Citroen C3 στην Gartheiniog. Παραδέχτηκε ότι, παραδόξως, δεν ένιωσε την κάθετη δύναμη να μειώνεται σημαντικά.

Στην 8η θέση είναι ο Hayden Paddon, ο οποίος αντιμετώπισε υδραυλικά προβλήματα στην Dyfi αλλά κατάφερε να μείνει μπροστά από τον Dani Sordo και τον Juho Hanninen της Toyota.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube