Ράλι Μόντε Κάρλο: Είναι ο Bouffier ο «κρυφός άσος» της Ford;

Ράλι Μόντε Κάρλο: Είναι ο Bouffier ο «κρυφός άσος» της Ford;

Η ομάδα ποντάρει στη μεγάλη του εμπειρία στον συγκεκριμένο αγώνα.

Η επιστροφή του Bouffier στο μπάκετ  του Fiesta WRC για το Ράλι Μόντε Κάρλο μόνον τυχαία κίνηση δεν είναι.

Ο 39χρονος Γάλλος  έχει μεγάλη εμπειρία από τον συγκεκριμένο αγώνα, έχει κερδίσει το 2011 όταν ο αγώνες προσμετρούσε στο IRC , ενώ το 2014 είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου πίσω από τον Ogier, οδηγώντας ένα Fiesta WRC που όμως ήταν μια ιδιωτική συμμετοχή.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο Bouffier μπορεί να εξελιχθεί στον «κρυφό άσο» της Ford για τον εναρκτήριο αγώνα  της σεζόν, λόγω και των οδηγικών του ικανοτήτων, αλλά κυρίως λόγω του ότι έχει μια μοναδική –όπως λένε – ικανότητα να «διαβάζει» τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες του συγκεκριμένου αγώνα και να προσαρμόζεται τέλεια σε αυτές.

Ο ίδιος τονίζει ότι η εμπειρία του στο Μόντε τον βοηθά να βλέπει το δρόμο και να προσαρμόζει το ρυθμό του στις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες, όμως τονίζει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο.
Το Μόντε Κάρλο, συνεχίζει, είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες του WRC, πρέπει μονίμως να οδηγείς  έξυπνα που σημαίνει ότι πρέπει να ισορροπείς ανάμεσα στην ταχύτητα και στο να φυλάγεσαι από τις κακοτοπιές, με την προϋπόθεση ότι έχει κάνει προηγουμένως τη σωστή επιλογή ελαστικών. Το τελευταίο είναι και ο μεγάλος πονοκέφαλος όλων των οδηγών.

Σε κάθε περίπτωση ο Bouffier δηλώνει πως αυτό που κυρίως θέλει είναι να διασκεδάσει, να οδηγήσει όσο καλύτερα μπορεί και να προσφέρει στην ομάδα στην προσπάθειά της να μαζέψει βαθμούς στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube