Ράλι Μόντε Κάρλο: Αντίστροφη μέτρηση [video]

Ράλι Μόντε Κάρλο: Αντίστροφη μέτρηση [video]

Απόψε το shakedown – Από αύριο οι μάχες στις ειδικές

Αντίστροφη μέτρηση για τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, το ράλι Μόντε Κάρλο. Οι ομάδες δηλώνουν πανέτοιμες να διεκδικήσουν τη νίκη σε έναν αγώνα που έχει ξεχωριστή αίγλη, αλλά και μπόλικες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες.

Σε ό,τι αφορά στην αίγλη, αυτή πηγάζει από το όνομα και την ιστορία, αφού επί της ουσίας  η μόνη σχέση που έχει το Ράλι Μόντε Κάρλο με το Πριγκιπάτο είναι η τελετή εκκίνησης και τερματισμού.

Και αυτό διότι επίκεντρο του αγώνα θα είναι για μια ακόμη φορά η πόλη Γκαπ της Γαλλίας. Εκεί θα γίνει και το shakedown απόψε (Τετάρτη) με τα αυτοκίνητα να κάνουν στη συνέχεια περίπου 350 χιλιόμετρα για να βρεθούν στο Πριγκιπάτο από όπου και θα πάρουν εκκίνηση αύριο (Πέμπτη) το βράδυ, εμπρός από το Καζίνο.
Στη συνέχεια και αφού κάνουν δύο νυκτερινές ειδικές διαδρομές θα διανυκτερεύσουν στην Γκαπ.

Η Παρασκευή περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές και το Σάββατο πέντε, οπότε και τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στο Μονακό για διανυκτέρευση.
Από εκεί θα ξεκινήσει το σκέλος της Κυριακής, που περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές και το οποίο θα ολοκληρωθεί με τον τερματισμό στο Πριγκιπάτο.
Οι καιρικές συνθήκες προβλέπεται για μια ακόμη φορά να αποτελέσουν «πονοκέφαλο» για οδηγούς και μηχανικούς, με το χιόνι, το στεγνό και τον πάγο να εναλλάσσονται ανάλογα την εδική και το υψόμετρο και την επιλογή ελαστικών αλλά και γενικότερης στρατηγικής να είναι αυτή που θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα.

Κατά τα λοιπά και με άπαντες να δηλώνουν πανέτοιμοι και να διεκδικούν νίκη, απομένει να δούμε στην πράξη ποιος έχει κάνει την καλύτερη προετοιμασία, αλλά και ποιος είναι και ο πιο τυχερός, σε έναν αγώνα όπου η θεά τύχη παίζει το ρόλο της, ίσως και λίγο περισσότερο από ότι σε όλους τους υπόλοιπους.

Δείτε ένα βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του περυσινού αγώνα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube